Przygody Mikołajka - powiem tak jestem bardzo pozytywnie zaskoczony komiksem. Zaznaczę także na wstępie, że nie znam historii wydanych na początku lat 2000 i sam komiks zakupiłem raczej z myślą jako prezent dla 5-latki. Zaskoczeniem było dla mnie, że sam komiks nie posiada dialogów, ale historia jest tak wyraźnie opowiedziana rysunkiem, że w sumie ich nie potrzeba. Samo wydanie prezentuje się bardzo dobrze, 3 historie w twardej oprawie, w formacie książeczki dla dzieci, co wg mnie jest dużą zaletą. Zdecydowanie polecam.
wracając do tego tematu, ja natomiast na razie jestem mega negatywnie zaskoczony...
Jakiś czas temu kupiłem na allegro komiksy wydane przez Twój Komiks -( czyli 4 tomy Przygód Mikołajka za około 20 zł - i polecam to KAŻDEMU kto ma dzieci poniżej 10 roku życia.)i te komiksy są GENIALNE.
Wraz z 3 letnim synem i 5 leniom córką oglądamy je bardzo często. Są świetnie narysowane, fajnie pokolorowane i ogólnie historie się "kleją". Natomiast to co wydał KURC jest przeciwieństwem tego co właśnie napisałem... Kreska podobna, ale... jakaś pikseloza. Kolory całkowicie inne niż w tomach które wydał TK. O formacie nie wspomnę ...
NIe twierdzę że komiks Kurca jest źle wydany... tylko że historie które wydał TK są genialne i polecam je każdemu. Natomiast te które dziś zobaczyłem i przeczytałem ( opowiedziałem) dzieciom wyglądają całkowicie inaczej...