|
Angron
|
 |
« Odpowiedz #120 : Luty 08, 2010, 10:23:20 » |
|
Angron : Pierwsza misja promuje gwardię? Wybacz, ale jeśli gwardia wjedzie Ci chimerkami z wkładkami do Twojej strefy wystawienia zamiast strzelać w Ciebie a Ty mimo to nie będziesz w stanie ich zniszczyć to znaczy, że i tak powinieneś przegrać.  Dobry gracz wjedzie jakąś chimerką, wleci Vendettami i już ma 3 scory w strefie.  Nie mów, że to niemożliwe.  Ja nie mówie, że moje rozwiązanie jest idealne, ale uważam, że jest bardziej sprawiedliwe. No nie wiem, pytanie co na to Vladdi.
|
|
|
|
|
|
Was told that brother Lurg from my squad died last night from wounds sustained at the killing-grounds yesterday. Unfortuately no one noticed how he was wounded. Although Lurg probably did, it was hard for him to explain without his jaw."
|
|
|
|
Vladdi
|
 |
« Odpowiedz #121 : Luty 08, 2010, 11:11:28 » |
|
Recon testowalem - jest ok, naprawde. Co do cwiartek przychalam sie powoli do tego co Marcin napisal - zeby zajac trzeba miec wiekszosc skladu w cwiartce i musi w niej byc wiecej Twoich troopspw niz przeciwnik ma w niej oddziałow. To daje ze gramy na cwiartki a nie na znaczniki, jak chcialem w pierwotnym zamierzeniu, nie mozna zajac wszystkiego jednym oddzialem a jak sie gracz postara unikamy absurdow w stylu rajd pustego rhinosa do cwiartki by jak zablkowac - przynajmniej bedzie mozna sie wybronic przecwiko takim rozwiazaniom. Pzdr
vladdi
|
|
|
|
|
|
They told me they needed an army. They made me call half the humanity and tell them to kill the other half. There was no racism after that, no discrimination, no conflicts based on property, politics or religion. It only mattered if you were one of those that answered the phone or one of those that didn't. Apocalypse came and I was at it's gates.
|
|
|
|
Angron
|
 |
« Odpowiedz #122 : Luty 08, 2010, 11:15:49 » |
|
Oki oki, jak na moje to sprawiedliwe rozwiązanie. 
|
|
|
|
|
|
Was told that brother Lurg from my squad died last night from wounds sustained at the killing-grounds yesterday. Unfortuately no one noticed how he was wounded. Although Lurg probably did, it was hard for him to explain without his jaw."
|
|
|
|
pajak
|
 |
« Odpowiedz #123 : Luty 09, 2010, 08:19:48 » |
|
kompletnie nie rozumiem co było złego w klasycznych ćwiartkach? gramy tak od lat i zawsze działało i nagle coś trzeba zmienić?
|
|
|
|
|
|
What is your fear? My fear is to fall
KLUB SPIDER!!!!
|
|
|
|
Nathaniel
|
 |
« Odpowiedz #124 : Luty 09, 2010, 08:25:21 » |
|
bo wychodza nowe codexy.
@ Vlad pomysl Marcina jest super. Moim zdaniem najlepsza opcja w sumie.
|
|
|
|
|
|
Nathaniel
In dedicato imperatum ultra articulo mortis - For the Emperor Beyond the Point of Death
As defenders we stand ... as brothers we fall
|
|
|
|
Vladdi
|
 |
« Odpowiedz #125 : Luty 09, 2010, 08:28:07 » |
|
kompletnie nie rozumiem co było złego w klasycznych ćwiartkach? gramy tak od lat i zawsze działało i nagle coś trzeba zmienić?
Juz tłumacze. W tej edycji zmienil sie system puntkowania - scoruja tylko troopsy. System blokowania sie nie zmienil, a wlasciwie zmienil sie znacznie ulatwiajac blokowanie - blokuje wszystko, uszkodzone, czy spolowione. Przy znacznikach to nie ma takiego problemu bo zajmuje sie je w dosc koleczku o srednicy 6". Mozna sie wiec postarac zeby nie wpuscic don wrogiego blokera. W zajmowaniu cwiartek ktore w odroznieniu od tego kółeczka sa prostokatami 36"na24" jest to znacznie trudniejsze i moze prowadzic do absurdalnych sytuacji. W zwiazku z tym imho nalezy wymyslic sposob zeby zachowac sens tej misji jaki miala wczesniej, i troche zmienic zasady zajmowania cwiartek na niekorzysc "blokerow". vladdi
|
|
|
|
|
|
They told me they needed an army. They made me call half the humanity and tell them to kill the other half. There was no racism after that, no discrimination, no conflicts based on property, politics or religion. It only mattered if you were one of those that answered the phone or one of those that didn't. Apocalypse came and I was at it's gates.
|
|
|
|
pajak
|
 |
« Odpowiedz #126 : Luty 09, 2010, 08:32:01 » |
|
 jak dziecku  spoko.. z tymże pomysły z tym, że blokują tylko oddziały powodują EWIDENTNĄ przewagę armii wielooddziałowych znaczniki po środku ćwiartek z 6''-9'' zasięgiem to może i jeszcze fajny pomysł ale naprawdę nie drążmy i nie zmieniajmy wszystkich scenariuszy i reguł na nowe przed jednym z najważniejszych turniejów w roku PS. rozwinę: jak mam kurcze zająć ćwiartkę SM'i CSM'i (tym gram akurat musze przyznać) skoro ja zblokuję "ćwiartkę" np predatorem (bądź rhinosem) i tacticalem a przeciwnik mi na to odpowie 3-4 oddziałami shitowych gauntów. Sorki ale z jednego tervigona na Mini warsach Sławek wykluł 6 oddziałów.. Robiąc takie blokowanie tylko udupiamy armie z drogimi scorami a dajemy boosta armiom z tanimi shitami: orkom. tyrkom ig
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 08:35:55 wysłane przez pajak »
|
|
KLUB SPIDER!!!!
|
|
|
Raca
Terminator

|
 |
« Odpowiedz #127 : Luty 09, 2010, 08:53:06 » |
|
Można zrobić znaczniki z promieniem 12" działania i wymogiem całego oddziału w środku.
Mi osobiscie ten pomysl sie najbardziej podoba, zblizone do cwiartek ale juz ustawionymi smieciami w srodku stolu nie zblokujesz wszystkiego tak latwo w ostatniej turze Moze ten promien nawet do 9" bym zmniejszyl
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vladdi
|
 |
« Odpowiedz #128 : Luty 09, 2010, 08:56:24 » |
|
Mysle ze troche przesadzasz. Oczywiscie ze takie rozwiazanie promuje armie na duzej ilosci troopsow. Ale taka jest cala ta edycja. Po to sa KP uwzglednione w regu zeby ludzie choc troche sie zastanawiali nad braniem smiecio-armii. Oczywiscie ze wielotroopsowe armie maja troche lepiej, ale nigdy nie bedzie tak zeby nawet z tervigonow dalo sie wyprodukowac tyle troopsow by zajac cwiartki armii ktora nie dostaje od tyrkow w tylek. Slowem nawet w chaosie masz na starcie 11-15 oddziałów. To wystarczy by poblokowac i pozajmowac co trzeba - nawet przeciwko najgroszej chyba na to armii - produkujacym tyrkom - warunek - musizsz miec te oddzialy zywe na koniec gry, czyli musisz wygrywac. To chyba tak powinno byc.. Ale przetrestuje to rozw jutro lub pojutrze i podejme ostatefczna decyzje biorac Twoje zastrzezenia i pozostale pod uwage. Pzdra
vladdi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nathaniel
|
 |
« Odpowiedz #129 : Luty 09, 2010, 09:11:29 » |
|
rozwinę: jak mam kurcze zająć ćwiartkę SM'i CSM'i (tym gram akurat musze przyznać) skoro ja zblokuję "ćwiartkę" np predatorem (bądź rhinosem) i tacticalem a przeciwnik mi na to odpowie 3-4 oddziałami shitowych gauntów. Sorki ale z jednego tervigona na Mini warsach Sławek wykluł 6 oddziałów.. Robiąc takie blokowanie tylko udupiamy armie z drogimi scorami a dajemy boosta armiom z tanimi shitami: orkom. tyrkom ig
bo musi byc jakis kompromis, malo jest odzialow ktore sa w stanie usunac ze znacznika zaslonietych fearlessowatych plagusow. a na pewno nie zrobia tego zadne smiecio scory. zaby zabic 1 plagusa potrzeba 72 strzaly z lasguna. poleganie tylko na malym promieniu wokol znacznikow powoduje ze zaslaniasz znacznik smiecio transportem, wkladasz niezabijalny score unit i idziesz na piwo, bo nie ma prawa sie nic wydazyc.
|
|
|
|
|
|
Nathaniel
In dedicato imperatum ultra articulo mortis - For the Emperor Beyond the Point of Death
|
|
|
Raca
Terminator

|
 |
« Odpowiedz #130 : Luty 09, 2010, 09:23:57 » |
|
Gdyby jeszcze ci gwardzisci nie mieli 3-4 melt i nei kosztowali polowy tego co plagi to moze i by faktycznie mieli problem z tymi niesmiertelnymi plagusami 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pajak
|
 |
« Odpowiedz #131 : Luty 09, 2010, 09:27:46 » |
|
ale to ja chcę Nataniel, żeby zostało jak było, czyli wlatujesz jedną śmiecio chimerą/vendettą i nie mam już tego znacznika..
a tak wlatujesz 2ma śmiecio chimerami/vendettami z wkładkami i masz ten znacznik a ja nie mogę nic na to zrobić bo mam duuuużo mniej oddziałów.. przy takich scenariuszach pierwszy raz poprę Złego i jego pomysły z KP
ale jak napisał Vladi może przesadzam i boli mnie głowa - niech Vladi potestuje i zobaczy.. ja jedynie uważam, że nowym pomysłom można zarzucić co najmniej tyle co starym ćwiartkom - a to, że ciężko było zrobić duży wynik można śmiało zrównoważyć fajnym celem pobocznym
|
|
|
|
|
|
KLUB SPIDER!!!!
|
|
|
|
Nathaniel
|
 |
« Odpowiedz #132 : Luty 09, 2010, 09:40:51 » |
|
Gdyby jeszcze ci gwardzisci nie mieli 3-4 melt i nei kosztowali polowy tego co plagi to moze i by faktycznie mieli problem z tymi niesmiertelnymi plagusami  na scorach raczej melt nie uswiadczysz - zwlaszcza w takiej ilosci, moze na malym PCS, ale on wtedy ma 5 kolesi z z BS3, T3 i Save 5+ i kosztuje wiecej niz polowa plagow. i nie ma ZADNYCH szans zeby w 1 ture zabili 5 plagow 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 09:46:55 wysłane przez Nathaniel »
|
|
Nathaniel
|
|
|
|
Nathaniel
|
 |
« Odpowiedz #133 : Luty 09, 2010, 09:45:46 » |
|
ale jak napisał Vladi może przesadzam i boli mnie głowa - niech Vladi potestuje i zobaczy..
no widze ze cos nie w sosie jestes dzis  ale cisnienie paskudne, moze dlatego? anyway - true, jak bedzie tak bedzie
|
|
|
|
|
|
Nathaniel
|
|
|
|
trej
|
 |
« Odpowiedz #134 : Luty 09, 2010, 10:12:10 » |
|
na scorach raczej melt nie uswiadczysz - zwlaszcza w takiej ilosci, moze na malym PCS, ale on wtedy ma 5 kolesi z z BS3, T3 i Save 5+ i kosztuje wiecej niz polowa plagow. i nie ma ZADNYCH szans zeby w 1 ture zabili 5 plagow  Jakby 5 ziutków za 6 punktów od łba zabijało od ręki 5 ziutków za 23 punktów od łba to by coś było nie tak 
|
|
|
|
|
|
Strasznych demonów,strasznych demonów, strasznych demonów sto Rogi na głowie, szponiaste dłonie a w sercu samo zło 
|
|
|
|