Wtam wszystkich. Temat wątku dość, nietypowy. Tak myślę. Ale już tłumaczę. Otóż temat wątku to mój temat pracy maruralnej.
Dokładie brzmi on "Dwoistość świata przedstawionego w literaturze fantasy.
Omów temat ,analizując wybrane przykłady."
Dla mnie ogólnie super. Ale w tworzeniu bibliografii (spis książek których korzystam do przedstawienia tematu) jest coś takiego co sę zwie Literatura Przedmiotu
Literatura przedmiotu - spis dokumentów dotyczących Twojego tematu prezentacji i pomagających Ci go zrozumieć i zaprezentować (np. książki, prace w wydawnictwach zbiorowych, artykuły z czasopism, artykuły zamieszczone w Internecie)
I o ile książki sobie znalazłem to tego wydumać nie mogę. Jestem fanem literatury, ale nie czytam za bardzo czasopism, wywaidadów itp. Jak by ktoś obczajony w tej tematyce móglby pomóc byłbym super wdzięczny. A... Ksążki jakie wybrałem to:
Jarosław Grzędowicz, Pan Lodowego Ogrodu, Top 1-2 (opis stacji Midgar domu Vuko. Świat normany ze swiatem magii itp)
Jarosław Grzędowicz, Popiół i Kurz (Jak ktoś czytał to jest jasne)
Terry Pratchett, Piramidy (Świat niby z lat star. egiptu w pewien sposób przewalony ze światem bogów i więżeń)
Maja Lidia Kossakowska, Zakon Krańca Świata tom 1 i 2
Jak byście mieli też jakieś inne propozycje do tego tematu też, walcie śmiało. Jestem na wszystko otwarty!!