Autor Wątek: Jacek Piekara - Mordimer Madderdin i inne  (Przeczytany 14551 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Miranda

• Moderatorzy
  • Stolnik bracki
  • *
  • Reputation Power: 0
  • Miranda has no influence.
  • Małe Zuo
    • Kawa z Cynamonem
Jacek Piekara - Mordimer Madderdin i inne
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 14, 2007, 08:21:22 »
Cytat: "Liarfather"
Arivald nie był krasnoludem;P Był magiem.

Mea culpa ;) Czytałam już dawno i akurat opowiadanie z krasnoludami, pomieszałam, masz rację :)

Cytat: "Liarfather"
szum tylko by je spopularyzował (jakby już nie były dosyc popularne), ponieważ jak jest skandal to są klienci

Ja jestem zdania, że skandali mamy wystarczająco dużo, nie tylko książkowych ;) Niech książki żyją własnym życiem, w gronie tych prawdziwych, wiernych czytelników :] Za dużu szumu w mediach bywa niezdrowe i nużące...
I am not plain, or average or - God forbid - vanilla. I am peanut butter rocky road with multicolored sprinkles, hot fudge and a cherry on top!

Offline J.K. Gordon III

• Stolnik bracki
  • Reputation Power: 2
  • J.K. Gordon III has no influence.
  • kłamca oświęcimski
    • Dziwne Eony
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 18, 2007, 11:56:19 »
cała ta skandaliczność opowiadanek pana Piekary jest robiona strasznie na siłę, a same opowiadanka raczej przeciętne. ot, czytadła na poziomie powieścideł Dana Browna
Cykl o Arivaldzie był o wiele lepszy

pozdrawiam

Inquisitor_Matematicus

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Luty 18, 2007, 12:07:40 »
Cytat: "J.K. Gordon III"
na poziomie powieścideł Dana Browna

Prosze nie obrażaj pana Piekary, on raczej w swoich zamiarch nie miał na celu zrobienie kiepskiego kryminały/sensacji po przez dodanie "kontrowersyjnego" chasła :roll:

Offline J.K. Gordon III

• Stolnik bracki
  • kłamca oświęcimski
    • Dziwne Eony
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 18, 2007, 12:23:50 »
nie, raczej nie miał "zamiaru" zrobienia czegokolwiek kiepskiego :badgrin:  myślą że dążył do napisania rewelacyjnego cyklu fantasy, który przyniesie mu pieniądze, sławę i uwielbienie w oczach nieletnich fanek. no, i w połowie mu się udało - tzn. ma kase, sławę i fanki. szkoda tylko że jego "dzieła" są dosyć kiepskiej jakości, powtarzalne, napuszone, przegadane i nudne. czyli poziom Dana B.

pozdrawiam

Inquisitor_Matematicus

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Luty 18, 2007, 12:39:46 »
Cytat: "J.K. Gordon III"
szkoda tylko że jego "dzieła" są dosyć kiepskiej jakości, powtarzalne, napuszone, przegadane i nudne. czyli poziom Dana B.

Tak, w sumie ale sa i tak lepsze niż te "szmaty" Dana Browna. Żeby pisac jak pan Dan Brown trzeba mieć talent, J.Piekara mu nie drównuje ;)

Offline J.K. Gordon III

• Stolnik bracki
  • kłamca oświęcimski
    • Dziwne Eony
« Odpowiedź #65 dnia: Luty 18, 2007, 12:52:21 »
nie, poziom i styl raczej podobny. wziąć jeszcze pod uwagę sporą dozę samouwielbienia i można by się pokusić o stwierdzenie, że Brown i Piekara to mentalne sobowtóry. dodatkowo zawód ten sam: obaj panowie zajmują się produkcją taniego chłamu dla pospólstwa

pozdrawiam

Offline Rhaegar

• Niewolnik
  • Reputation Power: 1
  • Rhaegar has no influence.
Odp: Jacek Piekara - Mordimer Madderdin i inne
« Odpowiedź #66 dnia: Styczeń 11, 2012, 02:40:12 »
Witam,
Nie czytałem nigdy nic Piekary, a dzisiaj dostałem "łowcę Dusz". Czy mogę swobodzie ją czytać pomijając Sługa Boży, Młot na czarownice, Miecz Aniołów ?

Online pioma10

• Czeladnik
  • pioma10 has no influence.
Odp: Jacek Piekara - Mordimer Madderdin i inne
« Odpowiedź #67 dnia: Styczeń 16, 2012, 06:08:27 »
Witam,
Nie czytałem nigdy nic Piekary, a dzisiaj dostałem "łowcę Dusz". Czy mogę swobodzie ją czytać pomijając Sługa Boży, Młot na czarownice, Miecz Aniołów ?
Dobrze by było jednak znać wcześniejsze części. Trochę nawiązań do nich w "Łowcy Dusz" jest.