|
adro
|
 |
« Odpowiedz #15 : Lipiec 12, 2009, 08:18:29 » |
|
Tematyka zapowiadanych komiksow ciekawa i intrygujaca. Klimaty postapokaliptyczne i horrory sci-fi to jest to co tygrysy lubia najbardziej, a wiec w to mi graj. Faktycznie w Polsce ukazuje sie malo komiksow, dotyczacych ww tematyk. Ja tam kibicuje temu przedsiewzieciu, na pewno bedzie ciezko i wiele rzeczy zweryfikuje sam rynek, ale ja na pewno przyjrze sie baczniej calej tej inicjatywie. Kiedy zamierzacie wydac pierwsze komiksy i co to mniej wiecej bedzie? Rozumiem, ze mozemy liczyc na 4 Wasze komiksy w roku. Nie przejmujcie sie glosami zniechecajacymi Was do robienia czegokolwiek, po prostu dzielajcie swoje i juz. Tylko nie przesadzcie z nakladem i cena pozdro
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2009, 08:22:53 wysłane przez adro »
|
|
tylko cisza i spokoj moga nas uratować ALIVE AND KICKING!!! King of Pop is dead...   Czesc Semicowi, to JUZ 20 lat!!!!
|
|
|
|
Maciejaszek
|
 |
« Odpowiedz #16 : Lipiec 12, 2009, 09:54:48 » |
|
Pierwsze skojarzenie - Dom Komiksu. 
|
|
|
|
|
|
 Pink Floyd to może nie punk w dzisiejszym rozumieniu, ale na pewno wywarło olbrzymi wpływ na ten nurt. Zresztą, jak powszechnie wiadomo, lider Sex Pistols Sid Barett nosił koszulkę z napisem "I love Pink Floyd".
|
|
|
|
adro
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lipiec 12, 2009, 10:24:33 » |
|
Komiksy z domu komiksu nie trafialy zbytnio w moj gust. Mam nadzieje, ze nowe wydawnictwo bedzie serwowac lepsze tytuly. Poza tym dom dosc szybko zniknal z rynku. Oby nowy gracz(  ) przetrwal dluzej. Btw w domu komiksu nie bylo jednak chyba pozycji w klimatach postapokaliptycznych. Mnie sie marzy wydawnictwo, ktore bedzie serwowac komiksy z wykreconymi wizjami przyszlosci, dziwnymi miastami, porabanymi swiatami itp pozdro
|
|
|
|
|
|
tylko cisza i spokoj moga nas uratować ALIVE AND KICKING!!! King of Pop is dead...   Czesc Semicowi, to JUZ 20 lat!!!!
|
|
|
|
Maciejaszek
|
 |
« Odpowiedz #18 : Lipiec 12, 2009, 02:04:35 » |
|
Przepraszam ja Ciebie adro a MORFIUM????? 
|
|
|
|
|
|
 Pink Floyd to może nie punk w dzisiejszym rozumieniu, ale na pewno wywarło olbrzymi wpływ na ten nurt. Zresztą, jak powszechnie wiadomo, lider Sex Pistols Sid Barett nosił koszulkę z napisem "I love Pink Floyd".
|
|
|
|
graves
|
 |
« Odpowiedz #19 : Lipiec 12, 2009, 03:20:56 » |
|
Przepraszam ja Ciebie adro a MORFIUM?????  Morfium się nie liczy, bo to polskie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rzenio
Zbieracz Zwłok
|
 |
« Odpowiedz #20 : Lipiec 12, 2009, 05:17:12 » |
|
Ale jak dobrze zrozumiałem, to mają być POLSKIE komiksy - naszych krajowych twórców...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
graves
|
 |
« Odpowiedz #21 : Lipiec 12, 2009, 05:38:38 » |
|
Ale jak dobrze zrozumiałem, to mają być POLSKIE komiksy - naszych krajowych twórców...
Tak, żartowałem tylko. Było podane: "Na początek jedynie krajowe komiksy", więc na początek... Trzymam kciuki, w każdym razie. Jak mnie zainteresuje, to zagłosuję portfelem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adro
|
 |
« Odpowiedz #22 : Lipiec 12, 2009, 05:45:11 » |
|
Morfium to nie byla moja bajka, mnie chodzi zupelnie o co innego.... W tym komiksie raczej nie dojrzalem klimatu postapokaliptycznego o jaki mi chodzi. Zreszta dk zanim porzadnie nabral wiatru w zagle juz je zdarzyl zwinac. Oby jak powiedzilem nowe wydawnictwo przetrwalo dluzej pozdro Nawet lepiej byloby gdyby nowe wydawnictwo wydawalo rzeczy polskich tworcow i zagraniczniaki, taki miks jest ok  .
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2009, 05:48:44 wysłane przez adro »
|
|
|
|
|
kiyuc
Wyzwoleniec
|
 |
« Odpowiedz #23 : Lipiec 13, 2009, 03:18:04 » |
|
Pierwsza rzecz: Choć to nowa inicjatywa, nie znaczy, że nie znam realiów. Powodów jest dużo, ale wydaje mi się, że ogromny wpływ na sytuację mają osoby, które zajmują się komiksem i budują „elitarność” społeczności komiksiarzy przez pisanie „ryneczek”, „z komiksu nie da się żyć”, itd. Można o tym pracę napisać, ale dajmy temu spokój. A o wydawnictwie: Z zagranicznych komiksów chciałbym coś z DC. Naprawdę. Ale ktoś inny będzie musiał to wydać. Nowe wydawnictwo to komiksy polskie. Zagranica może później. Z grubym podkreśleniem tego „może”. Wszystko raczej dla dojrzałego czytelnika. Będą dziwne klimaty, ale z Morfium nie będzie to miało nic wspólnego. Nie będzie też powtórki Domu Komiksu. Postapokalipsa: Na początek śladowe ilości. W planie seria. Ale to przyszłość. Dystrybucja: sklepy specjalistyczne, Internet. Na stronie wydawnictwa (w budowie) będzie sklep i niespodzianki. Oczywiście będą również modne obecnie wydania kolekcjonerskie. O tym dokładniej za jakiś czas. Komiksy nie będą za darmo, ani z drewna.  Nie mogę podać więcej szczegółów. Wszystko w swoim czasie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mistrzu zagłady
|
 |
« Odpowiedz #24 : Lipiec 13, 2009, 07:42:28 » |
|
Nie będzie też powtórki Domu Komiksu. (...) Dystrybucja: sklepy specjalistyczne, Internet. Na stronie wydawnictwa (w budowie) będzie sklep i niespodzianki.
Moja dobra rada. Chcesz uniknąć losu DomKomu - zadbaj wpierw o szerszą dystrybucję. Posty "od czapy" poleciały. Sorry za psucie zabawy. - b.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2009, 09:40:40 wysłane przez bąbielek »
|
|
"W ogóle mnie nie rozumiesz, dlatego zdradzę cię z łysiejącym kolesiem przebranym za sowę, mimo, że jesteś najdoskonalszą istotą na świecie." copyright by Unka (unka.blog.pl)
|
|
|
Grim Knight
Terminator

|
 |
« Odpowiedz #25 : Lipiec 26, 2009, 08:54:37 » |
|
I jak tam? Nic nie słychać od paru tygodni o projekcie....
|
|
|
|
|
|
to rzuca ten cień wysoki na świat i na bruk Paryża? Kto sponad dachów się zbliża, widmowy, szarooki? Fantomasie, czy to ty wydobywasz się zza mgły?
|
|
|
B2Ka
Nosiciel Wody
|
 |
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 24, 2009, 10:07:30 » |
|
Nowa właśnie, sam jestem co z tym nowym wydawnictwem, narobiliście hype'u tutaj i na alei, a teraz cisza?
To nie odgrzewanie, tylko, naprawdę jestem ciekaw.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adro
|
 |
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 25, 2009, 09:29:51 » |
|
No wlasnie, zapowiedzi ciekawe, mfk tuz tuz, a tu cisza... pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grim Knight
Terminator

|
 |
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 25, 2009, 10:27:10 » |
|
I nie będę mógł sobie postawić świeżego, drewnianego komiksu na półeczce? 
|
|
|
|
|
|
to rzuca ten cień wysoki na świat i na bruk Paryża? Kto sponad dachów się zbliża, widmowy, szarooki? Fantomasie, czy to ty wydobywasz się zza mgły?
|
|
|
B2Ka
Nosiciel Wody
|
 |
« Odpowiedz #29 : Wrzesień 26, 2009, 06:29:29 » |
|
Witam, Garstka nowych informacji związanych z wydawnictwem (albo raczej z samymi komiksami) na www.konstrukt.blog.plZapraszam! Jak widać pomysł nie upadł  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|