gildia.pl
Marzec 11, 2010, 10:39:23 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  

Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zapomniane tytuły / Identyfikacja na podstawie fabuły  (Przeczytany 3256 razy)
pal
Niewolnik

« Odpowiedz #15 : Listopad 20, 2009, 10:15:47 »

Czytałem fragment książki w czasopiśmie, być może Fantastyce kilka lat temu.

Opowieść o kobiecie, która zaraża się chorobą powodującą pojawianie się plam (chyba zielonych) na ciele (być może tylko głowie). Istnieje szczepionka, do której mają dostęp nieliczni (bogaci/politycy) Zarażeni zyskują zdolność telepatycznej wymiany doświadczeń i nauki. Nielicznym to się już nie podoba. Kobieta otrzymuje doświadczenia agenta wywiadu i z jakiś powodów rozpoczyna ucieczkę.

« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 10:49:50 wysłane przez pal » Zapisane
RossO
Niewolnik

« Odpowiedz #16 : Luty 07, 2010, 09:06:09 »

a ja mam taki problem w filmie happy feet jest piosenka ze slowami : "pamiętam dobrze, słyszałem jak slyszal jak mowili z nim cos jest nie tak, mowili z nim cos nie tak, mowili podly typ, ten typ, lecz ja wiem nie byl zly juz do nas nie wroci to byl najlepszy z nas" Zna ktos moze ja?? za wszelka pomoc z gory dziekuje
Ryceros
Szafarz bracki

« Odpowiedz #17 : Luty 10, 2010, 04:36:30 »

Cytat: zorro
Pierwszy tom "Kroków w nieznane" albo wyciąg z tegoż, wydany w serii z kolibrem "Bardzo dziwny świat". A opowiadanie o którym piszesz to chyba A. Lafferty - SIEDEM DNI STRACHU. Piszę "chyba", bo nie mam przed oczami, choć mam w domu obydwie antologie. Jeśli się pomyliłem - poprawię.

Dopisuję - antologie podałem poprawnie, tytuł utworu także  Very Happy a sprzęt do znikania dzieciaki robiły z puszek po piwie i czerwonego kartonu Wink
Zorro, przepraszam że tak późno się odzywam.
Dokładnie o to mi chodziło.
Dziękuję Ci bardzo!
pal
Niewolnik

« Odpowiedz #18 : Marzec 10, 2010, 07:03:14 »

Czytałem fragment książki w czasopiśmie, być może Fantastyce kilka lat temu.

Opowieść o kobiecie, która zaraża się chorobą powodującą pojawianie się plam (chyba zielonych) na ciele (być może tylko głowie). Istnieje szczepionka, do której mają dostęp nieliczni (bogaci/politycy) Zarażeni zyskują zdolność telepatycznej wymiany doświadczeń i nauki. Nielicznym to się już nie podoba. Kobieta otrzymuje doświadczenia agenta wywiadu i z jakiś powodów rozpoczyna ucieczkę.

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

© 2008 Gildia.pl Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Forum Q&A: forum@gildia.pl