gildia.pl
Marzec 17, 2010, 11:32:42 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  

Strony: 1 ... 4 5 6 [7] 8   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: The Walking Dead/Żywe Trupy  (Przeczytany 11161 razy)
mackey
Starszy Mistrz

« Odpowiedz #90 : Styczeń 24, 2010, 06:12:43 »

Nie, były wydawane wczesniej 2 czesci deluxe - w slipcase'ach w formacie Absolute -zawartością odpowiadały jednemu Compendium
Compendium poszło tylko jako SC.

Może już następny post przyniesie jakiś mondry tekst ...
helsing
Nosiciel Wody
*

制御工学

« Odpowiedz #91 : Luty 02, 2010, 08:22:13 »

W weekend, w Centrum Komiksu zakupiłem, całkiem przypadkowo, chyba ostatni egzemplarz pierwszego tomu Żywych trupów poniżej ceny okładkowej. Very Happy
Historia bardzo przyjemna, a końcówka zabija! Jedyny minus, że dałem się wciągnąć w kolejną serię i trzeba wydać trochę grosza żeby nadgonić chociażby polskie wydania. Wink

日本語の勉強をしながら。。。
日本語能力試験三級を合格した!!! :D
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem." Mark Twain
xionc
Szafarz bracki
*

Brat moj, ne skrivaj lica

« Odpowiedz #92 : Luty 03, 2010, 01:49:57 »

Ja tez jakis (niedlugi) czas temu tam to kupilem, tak mi sie spodobalo, ze do tej pory nie kupilem jeszcze tomu drugiego.

Smile

Bosnian Serbs were recalcitrant. The European Union flinched.
4-staczterdzieściicztery
Szafarz bracki

« Odpowiedz #93 : Luty 03, 2010, 02:12:57 »

"Żywe Trupy" tak naprawdę wciągnęły mnie dopiero od 5 tomu. A akurat 1 tom podobał mi się najmniej, przez długi czas w ogóle go nie miałem, aż w końcu natrafiłem na nieco zniszczony egzemplarz w jednym z krakowskich empików za 4,99. Zdziwiłem się na tak głęboką przecenę, nie był wyciągnięty psu z gardła, strony nie wypadały, środka nikt nie zalał kawą, nawet okładka nie była przedarta, jedynie przednia okładka miała róg wymiętoszony, a reszta okładki miała kilka drobnych uszkodzeń.

Co do najnowszych tomów, byłem przygotowany, iż co jakiś czas ktoś w tej serii ginie, ale ostatnio uśmiercono postaci o których myślałem w kategorii absolutnie nietykalnych i takie które naprawdę lubiłem.
Trochę jestem rozczarowany przebiegiem konfrontacji z tomów 7 i 8, ale ostateczny rezultat zostawia dość ciekawy punkt wyjścia na przyszłość.

"Życie to banda włóczących się razem komórek, mających wspólny cel."
xionc
Szafarz bracki
*

« Odpowiedz #94 : Luty 03, 2010, 02:46:28 »

Co do najnowszych tomów, byłem przygotowany, iż co jakiś czas ktoś w tej serii ginie, ale ostatnio uśmiercono postaci o których myślałem w kategorii absolutnie nietykalnych i takie które naprawdę lubiłem.

ozyja

Laughing

CD Jack
Pisarz bracki
*
*
*

« Odpowiedz #95 : Luty 09, 2010, 01:55:02 »

Żywe Trupy #9 - premiera około 26 lutego 2010,
Żywe Trupy #10 - premiera czerwiec 2010,
Żywe Trupy #11 - premiera listopad 2010.

Jacek "CD Jack" Gdaniec
Redaktor Naczelny portalu "Gildia.pl"
- - -
Nie lekceważ potęgi wyobraźni!
- - -
Gildia na Blipie
CD Jack
Pisarz bracki
*
*
*

« Odpowiedz #96 : Luty 27, 2010, 07:46:12 »

Coś dla fanów "Żywych trupów": tapetki na pulpit Smile

Jacek "CD Jack" Gdaniec
Redaktor Naczelny portalu "Gildia.pl"
- - -
Nie lekceważ potęgi wyobraźni!
- - -
Gildia na Blipie
spidey
Zbrojmistrz bracki

« Odpowiedz #97 : Luty 28, 2010, 12:52:10 »

Super te tapetki Smile
ljc
Pisarz bracki

« Odpowiedz #98 : Luty 28, 2010, 02:50:23 »

Przez poprzednie lata bardzo skutecznie omijałem Żywe Trupy ze względu na gatunek. Moja przewodniczka po świecie komiksu wielokrotnie namawiała mnie na tę serię. W końcu, jakoś niedawno dostałem od niej pierwszą cześć. Trochę u mnie odleżała, ale w końcu wziąłem się za lekturę.
No kapitalny komiks to jest!
Następnego dnia pojechałem do CK i kupiłem tomy od 2 do 8. Już jestem po.
No kapitalna seria to jest!
Smile

tamtam!
xionc
Szafarz bracki
*

« Odpowiedz #99 : Luty 28, 2010, 05:31:37 »

Ja w koncu kupilem tom drugi - troche sie rozkreca, czyta sie przyjemnie, ale do moich ulubionych serii z US to jeszcze daleko.

Stawiam na rowni z Y na razie.

Poniewaz w obu tych komiksach smiesza mnie troche pelne patosu dialogi, byc moze obie serie by zyskaly na lekturze w oryginale. Ale nie wiem....

Comar
Pisarz bracki

« Odpowiedz #100 : Luty 28, 2010, 06:24:35 »

Podobnie jak przedpiścy, przez długi czas unikałem ŻT, aż w końcu na ostatnie urodziny dostałem 1 tom. Nie zachwycił mnie może, ale na tyle spodobał, że kupiłem kilka kolejnych tomów. 2 był już naprawdę świetny. Ale dopiero 3 wykopał mnie na orbitę. Tak że obok Scalped to chyba najlepsza wychodząca aktualnie seria jaką czytam.

-Not bad. Congratulations. Tell me, was it necessary that you kill all of them? I only told you to scare them.
-People scare better when they're dying.
spidey
Zbrojmistrz bracki

« Odpowiedz #101 : Luty 28, 2010, 10:03:41 »

Zawsze byłem fanem Żywych Trupów a ostatnio przeczytałem tomy od 1 do 8 na dwa podejścia i całość jeszcze bardziej u mnie zapunktowała. Jeszcze lepsze wrażenie niż gdy czekało się na kolejne tomy miesiącami i czytało je z dużymi odstępami czasu. Genialne to jest, według mnie Walking Dead to najlepsza seria ongoing wydawana obecnie w Polsce. Żadne tam Baśnie, Lucyfery tylko właśnie Żywe Trupy dzierżą palmę pierwszeństwa najlepszej serii komiksowej Smile. Polecam każdemu niezdecydowanemu dać jej szansę, nawet jak ktoś nie lubi zombie (są tacy? Shock), sądzę że się nie zawiedzie.

A Taurus mógłby trochę przyspieszyć z kolejnymi tomami, szybciej nadgonilibyśmy amerykę.
Rork
Czeladnik

« Odpowiedz #102 : Luty 28, 2010, 10:41:57 »

100 % racja ! ŻT to najlepsza seria wydawana obecnie w Polsce. To naprawdę kawał dobrego komiksu. I tak naprawdę nie chodzi tu tylko o zombi ! Zombi to tylko pretekst do ukazania złożoności ludzkich zachowań, tego co w człowieku dobre i tego czego powinien się wstydzić. Ten komiks to swojego rodzaju studium psychologiczne. Warto to przeczytać i zastanować się co ja zrobiłbym w sytuacjach, w których stawiani są bohaterowie tego komiksu ?
Moim zdaniem najlepsze części to 3-6 także xionc wszystko dopiero przed Tobą ! No nie godzi się żebyś Ty tego nie znał w całości !!!
jolan13
Zbieracz Zwłok
*

« Odpowiedz #103 : Marzec 01, 2010, 06:48:16 »

Od jakiegoś pół roku systematycznie do każdego zamówienia dokładałem Żywe Trupy, teraz na półce czekają na mnie numery od 1 do 8, jednakże z czytaniem całości poczekam do momentu zakupu albumu 9, czyli jeszcze około miesiąca. Czyli spodziewać się niesamowitej uczty? Wink
ljc
Pisarz bracki

« Odpowiedz #104 : Marzec 01, 2010, 07:30:21 »

jak oczekiwanie są duże, to potem i zawód większy - ja tak mam, więc lepiej nie nastawiać się na Bóg wie co i być mile zaskoczonym Smile

btw: w ŻT podoba mi chyba najbardziej to, że bohaterowie nie szukają odpowiedzi na pytanie why tylko próbują przeżyć i mieć coś z tego życia, jakie im zostało; a jak się dowiedzą jakoś, to będzie fajnie, ale nie jest celem samym w sobie
no i dobrze są nakreślone same postacie i relacje między nimi, tam aż kipi
dobre jest też to, że scenarzysta nie rpzywiazuje się do postaci, choć czasem chciałoby się nieco więcej happyendu:)

dziś jadę po 9-tkę:)

tamtam!
Strony: 1 ... 4 5 6 [7] 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

© 2008 Gildia.pl Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Forum Q&A: forum@gildia.pl