|
Gabriel
|
 |
« : Lipiec 15, 2008, 07:27:48 » |
|
Wiemy, że na forum trwają obecnie przejściowe problemy techniczne powodujące zanik pewnej funkcjonalności (jak np. powiadomienie o nowych tematach i wiadomościach). Problem ten zostanie w dniu jutrzejszym rozwiązany.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Qraq
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 16, 2008, 05:12:42 » |
|
super, już chciałem o tym napisać  Jeszcze przy wysyłaniu posta wyskakuje jakiś bład bazy danych, ale post i tak trafia na forum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gabriel
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 17, 2008, 08:53:44 » |
|
wiem, pracuję nad tym, ale sprawa jest trochę bardziej skomplikowana niż się wydaje. A chcę uniknąć rollbacka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gabriel
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 17, 2008, 10:56:28 » |
|
Problem rozwiązany 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Praetorianer
Zbieracz Zwłok
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 29, 2008, 03:28:22 » |
|
Mam problem z wyszukiwaniem. Za każdym razem, zamiast wyników wyszukiwania, pojawia się komunikat: "Twoje zapytanie nie jest wystarczająco specyficzne. Spróbuj użyć dłuższych słów." - mimo że, jak się wydaje, zapytanie "orson scott card" składa się z niezbyt krótkich słów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gabriel
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 30, 2008, 10:14:46 » |
|
Po ostatniej awarii niestety indeks wyszukiwarki został utracony. Zostanie on przebudowany pod koniec tego tygodnia. Póki co jednak wyszukiwarka nie będzie użyteczna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Isengrim
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 13, 2008, 05:27:09 » |
|
Z jakiegos powodu stracilem wszystkie PMki (napewno ich nie kasowalem). Bylaby jakas szansa je odzyskac?
|
|
|
|
|
|
Klerykał i filosemita FREE YOUR MIND - GROW YOUR HAIR
|
|
|
|
Gabriel
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 15, 2008, 10:31:43 » |
|
Niestety nie ma takiej możliwości.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abetorius
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 19, 2008, 08:45:03 » |
|
Jak wpisze adres forum bez www na poczatku to apache wyswietla liste katalogow. Przydalo by sie to chyba zblokowac, albo przynajmniej jakis html ze statycznym przekierowaniem wrzucic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gabriel
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 19, 2008, 11:25:53 » |
|
poprawione... dzięki za informację
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz wałków :)
|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 02, 2009, 07:40:09 » |
|
Znajomemu nie działa Gildia. Wyświetla mu się tylko taki komunikat. Jaka może być tego przyczyna? More than a billion websites, and you had to pick this one
Access to the URL that you requested, /, is forbidden.
Please return to the homepage
|
|
|
|
|
|
 Kamil. (miszczu)
|
|
|
Shinue
Młodszy Terminator

|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 02, 2010, 10:40:44 » |
|
muszę odświeżyć temat. od kilku dni nie mogę się połączyć z serwerem gildia (sklep, forum). pojawia mi się komunikat "Nie odnaleziono serwera". zainstalowałem niedawno win 7 i program antywirusowy Avira. ma ktoś podobne problemy? ps. piszę z komputera w pracy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
graves
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 02, 2010, 12:24:57 » |
|
Program Anywirusowy Avira używam od 6 lat - żadnych problemów w żadnej konfiguracji sprzętowej. Win 7 testowałem tylko wersję beta - jednak nie było wtedy żadnych problemów, również z Avira Antivir Personal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abetorius
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 03, 2010, 04:30:40 » |
|
Wyglada na problem DNS. Jesli twoj dostawca nie wymusza swoich serwerow zobacz czy wpisanie innych nie pomoze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gabriel
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 26, 2010, 11:40:16 » |
|
Delegacja domeny gildia.pl wisi na 3 serwerach dns (wyrm.gildia.pl, dargon.gildia.pl oraz yuzuriha.animenet.info). Niestety ten trzeci ostatnimi czasy jest nieaktywny. Niektórzy providerzy mają kiepsko skonfigurowaną infrastrukturę DNS i z reguły jak "przykleją się" do jednego serwera to inne nie są już ważne. Jeżeli nie otrzymują z niego odpowiedzi, zarzucają wszelkie próby. Mija się to z celowością serwerów zapasowych, ale w dobie coraz młodszego "domorosłego" pokolenia informatyków z takimi problemami borykamy się coraz częściej. Postaram się w najbliższych dniach zmienić delegację gildia.pl tak, aby wskazywała tylko na dwa działające serwery.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|