gildia.pl
Marzec 20, 2010, 10:00:47 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  

Strony: 1 [2] 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Bajabongo  (Przeczytany 7411 razy)
Ziemniakento
Pisarz bracki

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 12, 2008, 05:53:18 »

autor recenzji odkrywa przed nami czwarte dno  Laughing
turucorp
Szafarz bracki

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 12, 2008, 06:12:20 »

autor recenzji

raczej autorka,
nachetniej dalbym jej "Biblie" do recenzji, tam to dopiero by powynajdowala "postmodernistycznych absurdow".
i "podrzucila nitke" w stylu: jakiemus kolesiowi (spuszczonemu w dziecinstwe z nurtem rzeki) zwiduje sie samozaplon gadajacego krzewu na pustyni, w konsekwencji czego namawia krewnych do serii aktow terrorystycznych, po czym uciekaja w celu zalozenia wlasnego kraju, po drodze rozstepuje sie przed nimi morze (ktore nastepnie zalewa poscig), jedzenie spada z nieba, a miasta zdobywaja trabiac w traby. Klania sie Luis Armstrong i jego trabka...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2008, 06:14:09 wysłane przez turucorp » Zapisane

JAPONfan
Pisarz bracki

Maruda

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 12, 2008, 07:42:15 »

no i przekrój, ale to juz inne pismo.  Laughing
bąbielek
Zbrojmistrz bracki
*

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 13, 2008, 10:41:00 »

Dawno nie czytałem gorszej "recenzji". Już pal licho spojlery, ale jak to jest napisane! Zgroza! Wszędzie się pojawiają jakieś koślawe, krótkie zdania i inne takie kwiatki. I do tego te "filmowe efekty" - widać, że się dziewczyna na komiksach po prostu nie zna. Gimnazjalistka jakaś czy co.

Klick me up, klick me down.
Julek_
Szafarz bracki

zbanowany

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 13, 2008, 11:49:34 »

no i przekrój, ale to juz inne pismo.  Laughing

A to nie "Rzepa" przypadkiem?

bąbielek
Zbrojmistrz bracki
*

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 13, 2008, 11:57:52 »

Czy tylko ja rozumiem co Japon pisze? Japon odniósł się do przekroju rekina i zestawił to z tytułem tygodnika. I do tego to zabawne skojarzenie zaakcentował uśmiechem. No ludzie...

Maciejaszek
Kawaler Bractwa Św. Jerzego

zbanowany

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 13, 2008, 12:02:32 »

Bąbielku, Twoje wyjaśnienie posta Japona zasługuje na "forumowego oskara komiksu" w kategorii "przyjazny użytkownik".

Wracając do tematu. Edytorsko pięknie. Najlepiej wydany komiks Turka.
Przy lekturze, dopiero w połowie komiksu zaczaiłem, że to niemy komiks  Surprised . Narracja mistrzowska!

Pink Floyd to może nie punk w dzisiejszym rozumieniu, ale na pewno wywarło olbrzymi wpływ na ten nurt. Zresztą, jak powszechnie wiadomo, lider Sex Pistols Sid Barett nosił koszulkę z napisem "I love Pink Floyd".
gość
Czeladnik

« Odpowiedz #22 : Czerwiec 13, 2008, 02:24:19 »

Oj Turu nie bądź takim malkontentem, piszą o Tobie, piszą dobrze, kochają Cię! a Ty wciąż narzekasz.
Julek_
Szafarz bracki

zbanowany

« Odpowiedz #23 : Czerwiec 13, 2008, 05:52:00 »

Znowu spaliłem forumowy dowcip?

Damn!

C.H.U.D.Y.
Stolnik bracki
*

Angry Comic Book Nerd

« Odpowiedz #24 : Czerwiec 13, 2008, 06:28:24 »

A ja przeczytałem.
A właściwie obejrzałem.
Było przyjemnie.
Nawet przeczytałem jeszcze raz.
Ładnie wydane....
Ale odstawiłem na półkę.

Czekam na Otta.

P.S. Recenzja, która pojawiła się w Rzepie, powinna chyba ukazać się w Wyborczej. Wtedy wszystko byłoby bardziej oczywiste.

turucorp
Szafarz bracki

« Odpowiedz #25 : Czerwiec 13, 2008, 07:31:10 »

Oj Turu nie bądź takim malkontentem, piszą o Tobie, piszą dobrze, kochają Cię! a Ty wciąż narzekasz.

nawet nie zartuj w ten sposob.
strasznie duzy naklad jak na moje dotychczasowe "osiagniecia", kompletnie stracilem kontrole kto i po co to czyta/kupuje, i w dodatku, jakby malo bylo troli gryzacych mnie na sieci, to jeszcze pojawiaja sie takie "recenzje"  Confused
acha, i jak jeszcze raz ktos mnie tutaj (czy gdziekolwiek indziej) potraktuje "przystawka do Otta", to dam w kly Evil or Very Mad

bąbielek
Zbrojmistrz bracki
*

« Odpowiedz #26 : Czerwiec 14, 2008, 06:40:11 »

Turu. Nie obrażaj się za moje "przystawka do Otta", bo to właśnie ja to napisałem na Motywie, więc poniekąd śpieszę wytłumaczyć, jeżeli nie do końca zostało zrozumiane. Napisałem to z przekonaniem i zastanowieniem. "Bajabongo" mi się spodobało, jak zapewne mogłeś wyczytać, ale traktuję Twój album jako "support" Otta. W jak najbardziej pozytywnym znaczeniu, kurde, to jest taki support, który mógłby grać przed właściwą grupą i po niej, bo właściwa grupa bisu nie zagra, poza tym kto by chciał tak ciężki bis? Mam nadzieję, że mnie rozumiesz. To nie jest uwłaczające, to nie jest tak, że nie myślę o "Bajabongo" jak o pełnokrwistym, w pełni uprawnionym albumie! I przede wszystkim - nigdy o "Bajabongo" nie napisałbym gdyby mi się nie spodobało, bo na Motywie przyjmujemy zasadę, że piszemy na ogół o rzeczach, które nam się spodobały. A że to może być wątpliwej jakości, tak jak niektórzy reputacji, cóż - piszę bo lubię, krytyka mile widziana.

Także Turu, stwierdzenie z mojej strony podtrzymuję, możesz mi dać w kły przy najbliższej okazji, ale możesz też przyjąć to określenie (myślę, że z mojej strony wytłumaczone) na klatę. Pamiętajmy - to jest MÓJ odbiór, to jest MÓJ gust, MOJE wrażenia. Trochę dystansu, przecie równy z Ciebie gość!

edit: I jeszcze jedno. To nie jest próba przyklejenia "łatki" czy znalezienia "szufladki".
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2008, 07:01:36 wysłane przez bąbielek » Zapisane

gość
Czeladnik

« Odpowiedz #27 : Czerwiec 14, 2008, 12:52:47 »

nawet nie zartuj w ten sposob.
strasznie duzy naklad jak na moje dotychczasowe "osiagniecia", kompletnie stracilem kontrole kto i po co to czyta/kupuje, i w dodatku, jakby malo bylo troli gryzacych mnie na sieci, to jeszcze pojawiaja sie takie "recenzje"  Confused
acha, i jak jeszcze raz ktos mnie tutaj (czy gdziekolwiek indziej) potraktuje "przystawka do Otta", to dam w kly Evil or Very Mad

Ale o to chyba chodzi. Teraz już nie Ty dyktujesz co jest czym i jak to odbierać w tym co stworzyłeś Smile, tylko każdy czyta i odbiera to jak chce i potrafi. Dlatego będę bronił pani od recenzji, wyszedłeś z pudełka do mas więc słuchaj co mają Ci do powiedzenia. A swoją drogą zżera mnie lekka zazdrość. No może nie lekka Cool
karolk
Kawaler Bractwa Św. Jerzego

« Odpowiedz #28 : Czerwiec 14, 2008, 01:00:18 »

jestem masssom
120 kilową
mam bajabojogongo
ale nie czytałam
podobnie jak nie przeczytałem nowego moebiusa
i nowego Calvina
i That salty air (co timof ma wydać)

niestety nie przeczytałem
bo kot
zachorował
i
wziął
i
się na te albumy wyrzygał

wybacz turu

generalnie znalazłeś się w fajnym towarzystwie

oczywiście niniejszy post jest durnym bełkotem do lektury którego nikogo nie zachęcam

Gilbaert
Stolnik bracki

nie znam się

« Odpowiedz #29 : Czerwiec 14, 2008, 02:49:36 »

moderator znów nie zawahał się użyć nożyc!

Gilbaert jeszcze jeden taki offtopowy post i masz ostrzeżenie.
pozdrawiam
graves
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2008, 03:52:52 wysłane przez graves » Zapisane

Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

© 2008 Gildia.pl Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Forum Q&A: forum@gildia.pl