Autor Wątek: challenge  (Przeczytany 5615 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PERSHING

  • Młodszy Terminator
  • **
  • Wiadomości: 111
challenge
« dnia: Marzec 23, 2008, 04:59:47 pm »
pytanie o wyzywanie challenge... czy tylko player którego jest teraz tura moze wyzwac ? np przypadek wpadam konnicą w smoka tura walki smok mi chce krzyczec challenge czy moze tak zrobic ? czy dopiero w swojej turze( w takiej sytuacji challenge  smoka z championem troche mi sie nie widzi chce bic całą lanca :(

jeszcze jedno pytanie  
oddział który jest imunity to psychology oraz ma zasade hate to i tak musi gonic chociaz jest odporny na psychologie?
... and with one final blow, his blade driven by his faith in the Lady, Marcus of Bordeleaux slew the fell lord of the Norse, ending the battle that had raged for night and day atop the towering lighthouse of L'Anguille..."

Offline galahar

  • Wyzwoleniec
  • *
  • Wiadomości: 16
challenge
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 23, 2008, 05:36:52 pm »
1) Pojedynki mogą rzucac obie strony w tej samej fazie combatu, więc jak najbardziej prawidłowo zrobił Twój przeciwnik rzucając wyzwanie do pojedynku :)

Offline PERSHING

  • Młodszy Terminator
  • **
  • Wiadomości: 111
challenge
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 23, 2008, 06:38:35 pm »
to jest to troche głupotą :/ w rule booku nie jest dokładnie sprecyzowane że w jednej turze oboje mogą rzucać wyzwanie pisze że gracz którego jest tura teraz może wybrać charaktera w swoim oddziale i rzucić challenge jest to gdzieś bardziej sprecyzowane w jakiś np sprostowaniach sędziowskich ?

a jeśli chodzi o to drugie pytanie to chodzi o vargulfa który posiada hate oraz zasade undead
... and with one final blow, his blade driven by his faith in the Lady, Marcus of Bordeleaux slew the fell lord of the Norse, ending the battle that had raged for night and day atop the towering lighthouse of L'Anguille..."

Offline Izworek

  • Wyzwoleniec
  • *
  • Wiadomości: 15
challenge
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 24, 2008, 12:12:14 am »
Immunity of Psyhology daje odporność na strach, terror i panikę.
Nie daje odporności na głupotę, frenzy, hate, itd.

Offline galahar

  • Wyzwoleniec
  • *
  • Wiadomości: 16
challenge
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 24, 2008, 12:34:08 pm »
cytat z rulebook PL (skullpass): "Jeśli gracz rozgrywający turę nie rzuca żadnego wyzwania do pojedynku w tej walce, prawo do rzucenia wyzwania przejmuje jego przeciwnik, a rzucone wyzwanie może zostać odrzucone bądź przyjęte, w taki sam jak poprzednio sposób."
dział Postacie -> pojedynki -> akapit "wyzywanie do pojedynku".