Autor Wątek: Malakai makaisson's goblin hewer  (Przeczytany 5817 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BOGINS

  • Kawaler Bractwa Św. Jerzego
  • ****
  • Wiadomości: 655
    • http://www.czempioni.pl
Malakai makaisson's goblin hewer
« dnia: Marzec 16, 2008, 08:09:49 pm »
Kiedys mi mówiono że nie mozna brać malakaia do armii bo jest z armii slayerów i w ogóle nowy podręcznik dwarfów wyszedł i nie można używać tej maszyny. Oto zapisy ze stron GW mówiące iż  jednak można .
(Chciałbym zauważyć  że u nas w Polsce nie można uzywać DoW w armiach jeśli zżeraja slot herosa - naturalnie to nie dotyczy samej armii DoW.
Więc ta tabelka mówi o jednostkach Regiments of Renown - jakie armie mogą je brać i które to są te regiemnty (wymieniony malakai jako RoR): http://us.games-workshop.com/games/warhammer/gaming/dogsofwar/assets/reg_of_renown.pdf

Informacja o przeniesieniu:
http://us.games-workshop.com/games/warhammer/gaming/dogsofwar/default.htm

W końcu zapisy w armii slayersów mówiące, że malakai moze być normalnie brany do armii - druga strona, nad tabelka ze statami. Według naszych zasad nie można brać do armii RoR które zżerają slot herosa, ale nie dotyczy to samych psów wojny.:
http://us.games-workshop.com/games/warhammer/stormofchaos/gaming/rules/assets/SoC_slayerarmy.pdf

Podsumowując według tych zapisów jest to normalna jednostka ROR którą bez problemów można brać do DoW
laanesh!!! The time has come! Fear me mortals.