Autor Wątek: szarża spawna a zwykła  (Przeczytany 1874 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrolk

  • Starszy Mistrz
  • ****
  • Wiadomości: 379
    • http://picasaweb.google.pl/vocart
szarża spawna a zwykła
« dnia: Lipiec 12, 2007, 10:41:41 pm »
mamy sytuację.. przed nami stoi regiment, chcemy na niego zaszarżować spawnem oraz jednostką jeszcze jedną. Jednostka deklaruje szarżę. Przed jej ruchem odbywa się cumplesory spawna, któy dochodzi do jednostki.. i liczy się jako szarżujący więc musi dostawić się do maxa modeli czyli do 4 jesli mamy podstawki 20mm. Teraz się nagle okazuje że oddział który szarżował dostawia 1, góra 2 modele... czy tak ma być? jak się to ma do maksymilizacji modeli w walce? czy powinno się ustawić spawna na kancie oddziału i dosunąć oddział żeby wprowadzić max modeli?
ttp://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria

Offline QUASSIMODO

  • Szafarz bracki
  • *****
  • Wiadomości: 2 471
szarża spawna a zwykła
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2007, 01:59:00 pm »
IMO dzielisz front oddzialu na ktory byla szarza na 2
do jednej czesci dostawiasz jeden oddzial do drugiej spawna (przynajmniej jezeli byla to szarza na oddzial o podstawkach 5x20mm)
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

Offline Skrolk

  • Starszy Mistrz
  • ****
  • Wiadomości: 379
    • http://picasaweb.google.pl/vocart
szarża spawna a zwykła
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 13, 2007, 02:12:20 pm »
no ale spawn jest w cumplesorach wiec przed szarżami. jeśli dochodzi to się przystawia do maxa modeli wg zasady o maksymilizacji walczących. a dopiero potem mamy oddział który szarżuje normalnie. choc mi sie wydaje że zasada maksymilizacji modeli powinna być nadrzędną i powinienem wprowadzić i jednostke i spawna tak żeby walczyło jak najwiecej modeli moich...
ttp://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria

JJ

  • Gość
szarża spawna a zwykła
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 13, 2007, 02:38:47 pm »
Jak napisał Quas.
Potraktuj to jako dwie szarże, kolejno deklarowane, na ten sam regiment.
Nie przejmuj sie - ktos tu zanadto mędrkuje. Zawołaj sędziego.