Autor Wątek: Skinkowi jezdzcy  (Przeczytany 4098 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

< Slanesh >

  • Gość
Skinkowi jezdzcy
« dnia: Kwiecień 16, 2007, 03:31:23 pm »
Mam pytanie:

Kupuje oddzialowi Horned One Ridersow Soteka. W soteku napisane jest ze oddzial dostaje +1a przy szarzy. Czy dostaja go horned one? Wedlug logicznej intepretacji tekstu w ab tak. Ale jak znam zycie to nie. Co sadzicie?

JJ

  • Gość
Re: Skinkowi jezdzcy
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 16, 2007, 03:53:49 pm »
Cytat: "< Slanesh >"
Mam pytanie:

Kupuje oddzialowi Horned One Ridersow Soteka.


Jak to robisz?

Sacred Hosts nie działa w Southlandzie, a Lizaki nagle mają z ... nikąd wynająć Tichi h**ichi i dać spawning do DOW?? :shock:

Co przeoczyłem? :evil:

Offline JAsiuuu

  • Młodszy Czeladnik
  • ***
  • Wiadomości: 222
Skinkowi jezdzcy
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 16, 2007, 03:57:13 pm »
jakie Dow ?przeciez w specach są hornedzi  :|
img]http://i31.photobucket.com/albums/c361/asqard/kultke3.png[/img]

JJ

  • Gość
Skinkowi jezdzcy
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 16, 2007, 05:15:22 pm »
Cytat: "JAsiuuu"
jakie Dow ?przeciez w specach są hornedzi  :|


Gdzie?
Nie widzę.

< Slanesh >

  • Gość
Skinkowi jezdzcy
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 16, 2007, 09:25:26 pm »
W army liscie Soutlandow w podstawowym booku  :lol:


EDIT: od razu siegne po odpowiednie cytaty:

"unit may be given spawnings: sotek.... "

"when the unit charges they get +1 attack"

JJ

  • Gość
Skinkowi jezdzcy
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 16, 2007, 09:55:34 pm »
Cytat: "< Slanesh >"
W army liscie Soutlandow w podstawowym booku  :lol:

"


Jak z kimś dyskutujesz, czytaj co on pisze.
Cytat: "JJ"
Cytat: "< Slanesh >"
Mam pytanie:

Kupuje oddzialowi Horned One Ridersow Soteka.


Jak to robisz?

Sacred Hosts nie działa w Southlandzie, a Lizaki nagle mają z ... nikąd wynająć Tichi h**ichi i dać spawning do DOW?? :shock:

Co przeoczyłem? :evil:

Offline lith

  • Czeladnik
  • ***
  • Wiadomości: 297
Re: Skinkowi jezdzcy
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 16, 2007, 10:46:01 pm »
Cytat: "JJ"
Cytat: "< Slanesh >"
Mam pytanie:

Kupuje oddzialowi Horned One Ridersow Soteka.


Jak to robisz?

Sacred Hosts nie działa w Southlandzie, a Lizaki nagle mają z ... nikąd wynająć Tichi h**ichi i dać spawning do DOW?? :shock:

Co przeoczyłem? :evil:

Przeoczyles. Roznice miedzy sacred hostem a sacred spawningiem.
Dostaje caly oddzial, wiec jaszczurki tez.
img]http://i31.photobucket.com/albums/c361/asqard/kultke3.png[/img]

Offline Jgmaster

  • Pisarz bracki
  • ****
  • Wiadomości: 738
Skinkowi jezdzcy
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 16, 2007, 11:05:27 pm »
hmm wg army bulidera można dać sotek w southlandzie... I hornedzi rzeczywiście tam są w specach...:)

wiesz co JJ, nie do końca zrozumiałem o co Ci chodzi, że sacred host nie działą w southlandzie... Nie znam się na lizakach...  :( Mógłbyś mi to wyłożyć ? Tak... jak łopatą... ;)
As you are we once were.
 As we are you will be"

JJ

  • Gość
Re: Skinkowi jezdzcy
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 17, 2007, 08:50:49 am »
Cytat: "lith"
Cytat: "JJ"
Cytat: "< Slanesh >"
Mam pytanie:

Kupuje oddzialowi Horned One Ridersow Soteka.


Jak to robisz?

Sacred Hosts nie działa w Southlandzie, a Lizaki nagle mają z ... nikąd wynająć Tichi h**ichi i dać spawning do DOW?? :shock:

Co przeoczyłem? :evil:

Przeoczyles. Roznice miedzy sacred hostem a sacred spawningiem.
Dostaje caly oddzial, wiec jaszczurki tez.


Przeoczyłem, ale i tak mam rację.

Q; Do Blessed Spawnings affect ridden creatures as well as the rider?

A: They are not affected except where where noted (Blessed Spawning of Chotec)


http://ca.games-workshop.com/news/cn/articles/2006Errata/Errata/WH/lizardmen.pdf

Zabawa w Rules Lawyering typu "oh, but they are steeds not ridden creatures" - dla fanatyków.
Have fun.

@Jgmaster

Sotek do Southlandu brać nie wolno i już.

http://uk.games-workshop.com/lizardmen/sacred-spawnings/3/

Offline lith

  • Czeladnik
  • ***
  • Wiadomości: 297
Skinkowi jezdzcy
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 17, 2007, 09:28:45 am »
Nie wolno zrobic sacred hosta soteka w southland, ale wykupic ten spawning na kawalerii mozesz.
Cytuj
"oh, but they are steeds not ridden creatures"
A to nie prawda?  :D
Edit: JJ moglbys zamknac ten temat? Nie ma sensu drazyc sprawy na 2ch forach.
img]http://i31.photobucket.com/albums/c361/asqard/kultke3.png[/img]

JJ

  • Gość
Skinkowi jezdzcy
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 17, 2007, 09:42:12 am »
Cytat: "lith"


Edit: JJ moglbys zamknac ten temat? Nie ma sensu drazyc sprawy na 2ch forach.


Chyba żartujesz? :shock:

Lubię BP, ale zamykanie tu tematów, bo gdzieś sie o tym mówi, to chyba żart?
Zaproponuj to na BP, TWF i paru innych forach.  

Jak ktoś chce sobie drążyć - niech sobie drąży na zdrowie.
Na turnieju raczej nie wróżę powodzenia.

Edit; Po namyśle, pewnien problem w omawianiu tematu na dwóch forach jest.
Jak go rozwiązać - nie wiem.

Offline Jgmaster

  • Pisarz bracki
  • ****
  • Wiadomości: 738
Skinkowi jezdzcy
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 17, 2007, 11:15:03 am »
chyba za mało grałem z lizakami, bo nic z tego nie zrozumiałem... :)
As you are we once were.
 As we are you will be"

Offline Shakin' Dudi

  • Szafarz bracki
  • *****
  • Wiadomości: 2 663
Skinkowi jezdzcy
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 17, 2007, 01:01:37 pm »
a ja zrozumialem...spawing daje +1 do ataku no to i jeźdzcy i jaszczurki powinni go miec :) inna sprawa ze i tak ta kawaleria to shit
)

< Slanesh >

  • Gość
Skinkowi jezdzcy
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 17, 2007, 02:22:12 pm »
Gdyby to dzialalo to byla by fastem z fearem ktory wyplaca 20 atakow z s4 w szarzy :)


Szkodaaaaaaaaaaaaaa

JJ

  • Gość
Skinkowi jezdzcy
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 17, 2007, 02:31:53 pm »
Cytat: "< Slanesh >"
Gdyby to dzialalo to byla by fastem z fearem ktory wyplaca 20 atakow z s4 w szarzy :)


Szkodaaaaaaaaaaaaaa


Marudzisz.
To fast z fearem który wypłaca 15 ataków z S 4 w szarży.



A i tak jest do niczego.  :(