gildia.pl
Marzec 19, 2010, 10:28:39 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  

Strony: 1 [2] 3 4 5 ... 64   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Konkurs Pasek Komiksowy - Komentarze2  (Przeczytany 83793 razy)
Gilbaert
Stolnik bracki

nie znam się

« Odpowiedz #15 : Marzec 13, 2007, 08:36:44 »

i comiesięczne przelewy na wskazane w raporcie rachunki bankowe.

harek
Młodszy Terminator
**

« Odpowiedz #16 : Marzec 13, 2007, 08:40:59 »

Komisja musiałaby wydrukować nasze komiksy... ach te wielomilionowe nakłady. Laughing
Potraficie wyobrazić to sobie?
 Smile
Taka afera może bardzo ożywić polski komiks. Razz
Perkele
Wyzwoleniec
*

« Odpowiedz #17 : Marzec 13, 2007, 09:55:53 »

Paranoja.
Logiczne jest, że do każdego trafi inny rodzaj humoru, stylu etc. i konsekwentnie będzie się głosować na osoby, które reprezentują dany styl.
Po co od razu doszukiwać się jakiś powiązań i spisków.
Czy to, że cASTORtROY za każdym razem krytykuje Bizmo oznacza, ze się uwziął czy że po prostu nie podoba mu się styl i żart ?
Czy wszędzie trzeba się doszukiwać jakichś dziwnych powiązań ?  Rolling Eyes
mazol
Młodszy Czeladnik

« Odpowiedz #18 : Marzec 13, 2007, 11:05:21 »

Perkele. Ja Cie kojarze! Ty tez jestes w układzie(SI)!
291
Młodszy Terminator
**

« Odpowiedz #19 : Marzec 14, 2007, 09:16:12 »

dzięki Maciej Very Happy

wszyscy jesteśmy w układzie (słonecznym)

głowonuk
Czeladnik

« Odpowiedz #20 : Marzec 14, 2007, 08:34:07 »

Cytat: "Czopek Piotrek"
Cytat: "Maciej"
dodałbym jeszcze Czopka  Shock

możesz rozwinąć wypowiedź?

ja mogę (za wikipedią): doodbytniczo, lub dopochwowo.
( http://pl.wikipedia.org/wiki/Czopek )

(bez urazy Czopku Piotrku, ale nie mogłem się powstrzymać  Bad Grin )

częstochowa
rzadkochowa
czały czas manawierzchu
Titos2k
Kawaler Bractwa Św. Jerzego

Nie umiem rysować.

« Odpowiedz #21 : Marzec 15, 2007, 08:20:35 »

ej przedłużycie pumeksa o tydzień? bo wsk Rolling Eyes

www.titos2k.pl - blog + portfolio.
mhw
Nosiciel Wody
*

« Odpowiedz #22 : Marzec 16, 2007, 12:46:01 »

Cytat: "Titos2k"

Myślę, że byłoby to niepotrzebne komplikowanie, bo oznaczałoby przesunięcie póżniej o tydzień każdego kolejnego tematu lub tydzień bez nowego konkursu. Więc może kto nie zdąży, niech zaprezentuje się w paskach z szuflady? W końcu to tylko zabawa Wink
mhw
Nosiciel Wody
*

« Odpowiedz #23 : Marzec 16, 2007, 12:47:51 »

A komentarze do pasów z bieżącej edycji pozwolę sobie umieścić w osobnym poście, licząc na wyrozumiałość moderatorów Wink

Trudno uciec od subiektywnego oceniania i wyjść w komentarzu poza standardowe oceny typu "podoba mi się" /lub "nie podoba"/. Więc i takie się pojawią poniżej Wink

Oh!Kitchen Bizmo - Twój pasek uderza naiwnością - bynajmniej nie w znaczeniu pejoratywnym - zarówno w warstwie graficznej, jak i w samej historii, co dla niektórych może być nawet urzekające. Mam wrażenie, że Twoje paski są bardziej ilustratorskie niż stricte komiksowe, brak mi w nich umiejętnie poprowadzonej narracji, w efekcie czego wydają się bardziej zbiorem obrazków niż obrazkową historią. W samym rysunku niestety rażą błędy anatomiczne - zarówno w pierwszym jak i ostatnim kadrze, które przy takim stylu rysowania są bardzo widoczne i niweczą starania włożone w narysowanie reszty.

Czopek Piotrek - sympatyczny pasek, jak zwykle świetnie wykonany. Tyle tylko, że sam pomysł choć zabawny, to nie rewelacyjny - i to chyba jedyne zastrzeżenie.

291 - mam wrażenie, że coraz bardziej wyrabiasz sobie własny styl, i choć mi osobiście nie przypada on do gustu, to na pewno należy zaliczyć Ci to na plus. Sam dowcip dość udany.

Lukator - niechlujny i w zasadzie pozbawiony pomysłu pasek. Razi mnie zarówno sam sposób wykonania jak i poziom treści /studenci o wyglądzie wskazującym na bardziej zaawansowany wiek, czy też lekko bandyckim Wink pijący denaturat?/. Do tego błędy w rysowaniu postaci i ich proporcjach chociażby, których dla mnie nie tłumaczy przyjęta konwencja.

Tiall - w moim przekonaniu bardzo udany odcinek sztućców - dobry pomysł, który sprawdził się w Twoim wykonaniu. Grafiki nie ma chyba co komentować - konsekwentny styl, w którym już chyba niewiele można rozwinąć.

xcv, wonder - te dwa paski pozostawię bez komentarza, bo ani ich nie rozumiem tak naprawdę, ani nic konstruktywnego o rysunku w jednym i drugim przypadku powiedzieć nie jestem w stanie... jest zwyczajnie bardzo kiepski /a jednak jakiś komentarz się pojawił Wink /

Titos2k - zwięzły, celny humor, do tego poparty dopracowaną stroną graficzną; trudno mieć jakiekolwiek zastrzeżenia do najlepszego moim zdaniem paska tej edycji.

Mazol - sam zamysł ciekawy, jednak nie przekonał mnie do końca. Sama historia wydaje mi się nieco urwana, bo ostatni pasek nie stanowi wystarczająco mocnej puenty w stosunku do tego jak rozpoczyna się opowieść. Sprawia przez to wrażenie początku dłuższej fabuły. Co do strony graficznej - interesująca, ale zastanawia mnie /i niestety działa na niekorzyść pracy/ zmienność proporcji Wani /tułów, spodnie i buty/ w poszczególnych kadrach.

cASTORtROY - zaskakująca puenta historyjki połączona z udaną stroną graficzną /pozwolę sobie tutaj zanegować twierdzenie Oh!KitchenBizmo jakobyś był, cytując " kolejnym epigonem "Osiedla Swoboda" " - uważam, że bardzo dobrze, w sposób niewymuszony, swobodny i nie odtwórczy operujesz taką kreską/. W sumie składa się to na udany pasek.

harek - nienajgorzej narysowany pasek, jednak nie przemawia do mnie. Dodatkowo zastanawia mnie, czemu postaci tak "beczą" - bo jeśli miało to w zamyśle przedstawiać ciężko myślących delikwentów, to onomatopeja nienajszczęśliwiej chyba dobrana.
Oh!Kitchen Bizmo
Młodszy Terminator
**

« Odpowiedz #24 : Marzec 16, 2007, 07:42:05 »

Piekło i szatani, tak niewiele brakowało. Chlip chlip. Ale mam nadzieję, że biedny mój Risso popłynie po zwycięstwo. Mhw - toczą się intensywne prace nad usprawnieniem rysowania rączek i nóżek w oparciu o metodę elementarza Falskiego, he he. Pozdrawiam.
graves
Radca bracki
*
*

« Odpowiedz #25 : Marzec 16, 2007, 02:52:44 »

Cytat: "mhw"
Cytat: "Titos2k"

Myślę, że byłoby to niepotrzebne komplikowanie, bo oznaczałoby przesunięcie póżniej o tydzień każdego kolejnego tematu lub tydzień bez nowego konkursu. Więc może kto nie zdąży, niech zaprezentuje się w paskach z szuflady? W końcu to tylko zabawa Wink

Zawsze tak było.
To już tradycja - że na MFK i WSK - konkurs trwa 2 tygodnie.
mhw
Nosiciel Wody
*

« Odpowiedz #26 : Marzec 17, 2007, 01:13:34 »

A, to przepraszam - nie wiedziałem. Jak widać pospieszyłem się z paskiem Wink
291
Młodszy Terminator
**

« Odpowiedz #27 : Marzec 17, 2007, 07:47:09 »

to 2 tygodnie będzie trwał?
w takim razie może i ja wezme udział

gino
Służący
**

« Odpowiedz #28 : Marzec 17, 2007, 02:01:52 »

castorze, znowu dymki masz zle ułozone. w pierwszym kadrze najpierw sie czyta to "ale co to ma...?" a potem to co na dole, a chyba powinno byc na odwrót, nieprawdaż?
291
Młodszy Terminator
**

« Odpowiedz #29 : Marzec 17, 2007, 03:37:06 »

z tymi dymkami to też mam takie wrażenie

Strony: 1 [2] 3 4 5 ... 64   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

© 2008 Gildia.pl Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Forum Q&A: forum@gildia.pl