gildia.pl
Marzec 20, 2010, 02:31:52 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  

Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: W co ciekawego ostatnio grałeś  (Przeczytany 5981 razy)
trepron
Wyzwoleniec
*

« Odpowiedz #15 : Luty 02, 2010, 10:48:40 »

Wczoraj dwie sesje Battle Star Galactica. Za pierwszym razem wygrali ludzie, za drugim, zabrakło milimetrów. Szkoda, że dodatek do tej gry jest po angielsku. Czy ktoś próbował grać w polsko - angielską wersję?

Do battlestara dotarliśmy z ekipą niedawno i muszę powiedzieć, że jednogłośnie uznaliśmy ją za bardzo miodną. Nie graliśmy jeszcze ani w dodatek w angielskim, ani w mieszankę. Nie wie, ktoś czy są jakieś plany wydawnicze ze spolszczeniem?

No i oczywiście graliśmy też w Arkham Horror, który dla mnie jako maniaka Mitów Cthulhu, jest niepokonanym top 1 gier planszowych Smile Z dodatkową planszą (Dunwich) i dodatkiem Arkham Horror: The Black Goat of the Woods jest o wiele więcej zabawy i frajdy. Czas odłożyć pieniążki na kolejne dodatki.

Z ciekawostek, jeśli ktoś jest zainteresowany polską wersją gry, to wyd. Galakta, planuje na luty wydanie pierwszego spolszczonego dodatku do gry.
Manowar
Pisarz bracki

« Odpowiedz #16 : Luty 05, 2010, 10:04:24 »

Jak dla mnie Arkham nie sięga do pasa Galaktyce (choć jestem bardziej zew cthulhulowcem niż fanem nowej galaktyki), myślę, że nawet Ghost Stories jest lepsze, jeśli chodzi o gry kooperacyjne. W gronie moich znajomych Battlestar i Ghost Stories zrobiły furorę, niestety Arkham niezbyt się przyjął.
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

© 2008 Gildia.pl Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Forum Q&A: forum@gildia.pl