gildia.pl
Marzec 20, 2010, 11:08:27 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  

Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: "Dungeoneer"  (Przeczytany 6107 razy)
Scerious
Wyzwoleniec
*

Drakensang player

« Odpowiedz #15 : Listopad 19, 2009, 08:57:52 »

Witam.W Dungeoneer gram od niedawna lecz myślałem że poznałem wszystkie zasady gry ... myliłem się .
Mam 5 pytań i bardzo ale to bardzo proszę o odpowiedź:

Mam parę pytań :

1.Co się dzieje jeżeli potworek z zadania GŁÓWNEGO ma więcej niż 1 HP
Co w tedy się dzieje , jeżeli jeden gracz A zaatakuje szczura , zabierze 1 HP ale za drugim razem będzie remis...przychodzi pora na gracza B który jest na tym samym miejscu , atakuje i zabija szczurka to:
-Nagroda dzielona na pół
-Po pierwszym uderzeniu , zadanie jest przydzielone graczowi A
-Nagrode dostaje ten który zabił szczura

2.Następne pytanie:
-Czy można odrzucić żeton np dziewicy obojętnie na jakim obszarze np w koszarach , podobno to nie ma sensu bo karta zadania dalej na ciebie działa tak ?? I jak się żeton odrzuci , (ja tak rozumiem) żeton jest łatwiejszym celem dla innego gracza prawda (jeżeli eskorta jest zadaniem głównym tak) ??.Podobno po zaczęciu głównego questa eskorty dobiera się nowe główne zadanie i to zadanie jest osobistym (czyli można je odrzucić .. raczej nie prawda ??) ... to gdy ten kto ma to zadanie będzie miał 0 hp czyli padnie xDD to w tedy sa 2 zadania główne ??Czy jak ??
I jeszcze , jak zadanie eskorty jest moim MOIM zadaniem OSOBISTYM (nie był głównym) to ktoś może mi odebrać to zadanie ??(Moim zdaniem nie .. dobrze to rozumiem ??)

3.Gdy mamy kartę [Czas trwania :Jedna tura] to oznacza że karta ta działa do :
Najbliższej fazy przywracania (czyli do fazy przywracania przeciwnika)
Najbliższej fazy przywracania gracza który ją użył ?

4.Jeżeli jest Nekrowojownik Raka , on ma skill życie po życiu czyli W DOWOLNEJ FAZIE może zapłacić 5 p.chwały i odrzucić wszystkie karty z ręki ?? by stać się nieumarłym ... czyli jakimś potworem czy jak ??
(i jeszcze jedno , zadania dalej są zrobione czy wszystko od początku ???)
I czy TYLKO karty z ręki się odrzuca czy założone też ?

5. Jeżeli jest pole wszystkie (znaczek potwora) potwory otrzymują tu 1 + ataku to znaczy że TYLKO potwory dostają ten bonus , należące do bohatera znajdującego sie na tej mapie??
Czy potwory (innego gracza) które atakują tego bohatera również dostają bonus ??

Jeżeli ktoś zna odpowiedz na jakiekolwiek pytanie , niech piszee xDD!!!(najważniejsze pytania to 2 i 5 ale odpowiedzi na wszystkie pytania , mile widziane :P)
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2009, 09:10:06 wysłane przez Scerious » Zapisane

Drakensang player !
YohnJossarian
Służący
**

« Odpowiedz #16 : Listopad 20, 2009, 10:30:58 »

1. Nagrodę dostaje ten, który zabił szczura.
2. Możesz odrzucić żeton, no bo czemu by nie. Porzucasz dziewicę na pastwę potworów i zobaczymy, jak długo pozostanie dziewicą. Nie pamiętam i nie chce mi się sprawdzać, jak to było z tym przejmowaniem zadania, jeżeli jest ono głównym. A jeśli to twoje osobiste, to zgadzam się z tobą, nikt nie może ci go zabrać.
3. Nie pamiętam.
4. Nie pamiętam o co dokładnie chodzi z tym skillem i jakie daje to korzyści, no ale jeżeli jest napisane, że "odrzucić karty z ręki", to odrzucić karty z ręki. Nie ze stołu, z lampy, ze stopy, tylko z ręki.
5. Jeżeli na jakimś obszarze jest jakiś modyfikator dla potworów, to dla potworów, które na tym obszarze walczą. Nie potwory gracza, którego postać stoi na polu(bo to zresztą nie potwory tej postaci, tylko gracza w fazie władcy podziemi, czy jak się to nazywa i to nie bohater zagrywa potwory, tylko zły władca podziemi, czy jak się to tam nazywa), ale te potwory, z którymi musisz na tym polu walczyć dostają modyfikator. Łopatologicznie: twój hipek staje na polu, gdzie potwory mają +1 do czegoś tam, to jak ktoś w fazie władcy podziemi zagra na ciebie, za twoją grozę, potwory, to te potwory mają +1 do czegoś tam.
Scerious
Wyzwoleniec
*

Drakensang player

« Odpowiedz #17 : Listopad 20, 2009, 05:08:58 »

Ok dzięki

Drakensang player !
Scerious
Wyzwoleniec
*

Drakensang player

« Odpowiedz #18 : Listopad 23, 2009, 09:49:39 »

Witam mam mały problem z tym oto butem (w temacie ) xD

1.Czy jeśli zwiększasz sobie szybkość (np. zagrywając but ala hazada) to automatycznie nie dostaje 1 punkt Ruchu prawda (FAQ) ?

2.I czy podczas każdej fazy przywracania dostajesz o 1 punkt ruchu więcej?
(czyli mam 3 pt ruchu , użyje buta xD to podczas KAŻDEJ kolejnej fazy przywracania odzyskuje zamiast 3 to 4 pt ruchu)

3.I jeżeli zostawię sobie 1 pt ruchu i ktoś użyję karty że musze odrzucić jedną kartę skarbu , a mam tylko but , to nie odejmuje sobię tego zachowanego pt ruchu , tylko przy fazie przywracania nie otrzymam 4 t ruchu tylko 3 taak ??

Teraz eskorta :

4.I czy moge wymienić na wejściu za 2 pt chwały zadanie eskorty , mimo to że mam ich 3 i to zadanie było zadaniem ogólnym ??(tak możesz , Nie nie możesz)
a) Czy mogę odrzucić podjęte juz zadanie eskorty (tak lub nie)

Proszę o odpowiedzi tylko tych , którzy znają poprawne odpowiedzi na te pytania !!
Z góry dziękuje baardzo !!

Drakensang player !
krytyk
Pisarz bracki

« Odpowiedz #19 : Luty 01, 2010, 03:43:58 »

Grywa ktoś jeszcze w tą gre? Zdaje się że jest wydanych z 5 cześci po polsku i tu problem od której cześci najlepiej zaczać? Myslałem o "smokach", a jakie sa wasze opinnie?
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

© 2008 Gildia.pl Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Forum Q&A: forum@gildia.pl