trawa

Autor Wątek: Salamandry  (Przeczytany 2948 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

< Slanesh >

  • Gość
Salamandry
« dnia: Październik 28, 2006, 09:56:40 pm »
Cytuj
Zmienilo sie i to bardzo Wink Teraz trzeba najpierw salki dostawic potem herosow potem reszte... Co daje nam pewnosc , ze zawsze 3 salki beda walczyc Smile


Cytuj
no nie.... nadal sie dostawia do comatu tak jak dotad wiecmaksymalizujac strony.. zmienily sie zasady szarzy na salki wiec:
szarzujesz na salke a nie na unit wiec zawsze jak na ciebie szarzuja sykasz 3 salki z przeciwnikiem.. lecz salki maja flanki i tyl wiec mozna w ten sposob zdobyc punkty do cr'a.. dodatkowo to salkki musza widziec zeby szarzowac...


Niech ktos powie co i jak :D Macie jakis cytat ?

Offline Junior Pasiak

Salamandry
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2006, 08:00:53 pm »
Cytatu nie mam ale wiekm co i jak
otoz nowa istnije jakas zasada ktora mowi iz w przypadku takim jak slamandry.uznaje sie jako monstery z poganiaczmi kolejnosc dostawiania sie do walki w takim przypadku jest taki

Salki<heroes<obsluga (hmm mozeliwe ze odwrotnie z tym heroesm i obsluga;) )
pozdr!
-(-.-)-)<---->Pasiaki górą!!
--Only two things are infinite - The Universe and Human Stupidity. --

Offline Christos

Salamandry
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2006, 08:35:26 pm »
RB str 67:
"When charging or being charged though, the handlers are completely ignored (as if they were not there) and the monster is the only model that matters"
Dalej jest o tym, że chodzi zarówn o pole widzenia, flanki/tyły, zasięgi szarż i zasiegi ewentualnych testów psychologii.
ttp://www.knightfight.pl/?ac=vid&vid=71017123

Shino

  • Gość
Salamandry
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2006, 09:43:12 pm »
polska wersja str. 67 4 akapit

po wejsciu potwora z podstawka wroga utworz formacje z poskramiaczy tak jak to opisano dla jednostki harcownikow...

na nastepny raz proponuje nie czytanie tekstu wyrywkowo ;)

Offline Jarek Tyszka

Salamandry
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 30, 2006, 09:45:04 am »
To nie bylo wyrywkowo. Chodzi o to ze najpierw dostawia sie potwor (wejscie w kontakt), a dopiero po dostawieniu sie potwora dochodza poganiacze. Jesli potworow jest kilka, to najpierw dostawiamy potwory, a pozniej poganiaczy.
czoraj  PiS nie zaprosil dziennikarzy, dzisiaj  my nie zapraszamy PiS'u.
         Jacek Żakowski (Radio Tok FM)

Offline QUASSIMODO

Salamandry
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 30, 2006, 09:51:16 am »
a tutaj juzmoznaby polemizowac...potwor zaszarzowany sie dostawil,pozniej trzeba maxymalizowac liczbe modeli(herosi,handlers)
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

Shino

  • Gość
Salamandry
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 30, 2006, 09:52:41 am »
wlasnienie.. .po przeczytaniu wynika,. ze od potwora mierzy sie LOS a takze zasiet udanej szarzy.. natomast dostawia sie tak jak formacja skirmish czyli dostawiajac maksymalna ilosc modeli (czyli tak samo jak zawsze ;) )

Offline QUASSIMODO

Salamandry
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 30, 2006, 09:54:56 am »
akurat LOS salek to najmniejszy problem-maja zasade skirmish(z tym ze >1US wiec nie ma -1 to hit przy strzelaniu w nie)
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

Shino

  • Gość
Salamandry
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 30, 2006, 09:56:41 am »
nie... salki podpadaja pod monsters and handlers... i jest tam nawet napisan, ze miom, ze poruszaja sie w formacji skirmish to nie maja los 360

Offline Scimitar

Salamandry
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 30, 2006, 10:02:48 am »
Cytat: "Shino"
nie... salki podpadaja pod monsters and handlers... i jest tam nawet napisan, ze miom, ze poruszaja sie w formacji skirmish to nie maja los 360

Ale gdzie napisane ?? W zasadach salek czy w RB ?? Bo to zasadnicza różnica.
cimi GG 4417905
Podziwiajcie mroczną gębę prawdziwego Dark Elfa ;)
http://www.kgb.draconis.prv.pl

KAZALI WYCIĄĆ CRISTIANO RONALDO - NO CO ZA KRAJ !! Jutro będzie coś lepszego :D

< Slanesh >

  • Gość
Salamandry
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 30, 2006, 10:06:31 am »
Fajnie że salki zawsze się dostawiają :D Kurde teraz będą mogły wreszcie walczyć i nie będą sie bały jakichś tam śmieci któe nabijają sobie woundy na skinkach i rozpieprzają salki :D

W AB jest napisane że jest to oddział skirmisherów więc to się chyba nie zmieniło...

Shino

  • Gość
Salamandry
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 30, 2006, 10:07:14 am »
oczywiscie jest to w rb... ale co to ma do tego? IMO zasady salek sie zmienily i to zarowno na ich plus (lamanie szeregow) jak i minus (ten los salek)

Offline Scimitar

Salamandry
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 30, 2006, 10:09:21 am »
Cytat: "Shino"
oczywiscie jest to w rb... ale co to ma do tego? IMO zasady salek sie zmienily i to zarowno na ich plus (lamanie szeregow) jak i minus (ten los salek)

Nie łamią szeregów, bo żadna z nich nie ma US5 (pisałem o tym w innym temacie). A w zasadach salek jest napisane skirmishers i to moim zdaniem tłumaczy wszystko odnośnie LoS.
cimi GG 4417905
Podziwiajcie mroczną gębę prawdziwego Dark Elfa ;)
http://www.kgb.draconis.prv.pl

KAZALI WYCIĄĆ CRISTIANO RONALDO - NO CO ZA KRAJ !! Jutro będzie coś lepszego :D

Shino

  • Gość
Salamandry
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 30, 2006, 10:24:23 am »
wolalbym jednak to uscislic gdyz 2 akapit tych zasad (a monsters & handlers mieszcza sie w zasadach skirmishu) mowi, ze jednostki te poruszaja sie jak skirmishe tlyko pole wiedznie nie jest 260 a takie jak potwora... (przynajmiej taka jest moja interpretcja ;) )

i nie zmienia to faktu, ze sie dostawiaja starymi zasadami do walki 8) moze z tak roznica, ze latwiej bedzie sie dostawic 3 salkom ;)

Offline Scimitar

Salamandry
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 30, 2006, 10:35:34 am »
Dla odróżnienia od salek taka hydra DE nie ma już zasady skirmishers, a jednak zasady w dziale skirmishers ją obejmują ;) Ale tylka ta jedna :D
cimi GG 4417905
Podziwiajcie mroczną gębę prawdziwego Dark Elfa ;)
http://www.kgb.draconis.prv.pl

KAZALI WYCIĄĆ CRISTIANO RONALDO - NO CO ZA KRAJ !! Jutro będzie coś lepszego :D

 

anything