Autor Wątek: Ruch w tył  (Przeczytany 1581 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline arahain

Ruch w tył
« dnia: Kwiecień 28, 2006, 10:24:52 am »
Może to zabrzmi dziwnie, ale naprawdę nie znalazłem nic co zezwalałoby na taki manewr, ale też nic co by go zabraniało. Chodzi mianowicie o ruch w tył. Czy jednostka (regiment) może cofać się bez odwracania? Po prostu przesuwać do tyłu wciąż patrząc na przeciwnika...
Może to jest gdzieś w podręczniku ale ja na starość (18) niedowidzę chyba...
ól to iluzja zmysłów. Rozpacz to iluzja umysłu.

Offline qwer

Ruch w tył
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 28, 2006, 12:32:56 pm »
tak

poprostu regiment odwraca sie plecami, idzie tyle ile moze az niezostanie jej wymagany % na popowny obrut frontem do przeciwnika
size=8]oczywiscie wszystko jest imho..... :-)[/size]


Offline Lord Semi

Ruch w tył
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2006, 02:46:32 pm »
jednym slowem mzoesz ruszyc sie w tyl polowe swego ruchy bo potrzebujesz dwa razy po 1/4 ruchu na odwrocenie sie
-------------------------------"Klub Kult"-------------------------------
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.

Offline czreq

Ruch w tył
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2006, 10:28:07 pm »
ale ruch jako taki do tyłu nie jest dozwolony... znaczy na wstecznym ;)

Offline TomCio

  • Zbrojmistrz bracki
  • *****
  • Wiadomości: 1 139
  • Total likes: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Goryl we mgle
Ruch w tył
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 28, 2006, 10:41:32 pm »
No i pamiętaj o tym że niebedizesz marszować.
przykucnął z twarzą o kilka cali od tropu, a potem wpatrzył się w półmrok poszycia..

Offline arahain

Ruch w tył
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 29, 2006, 10:06:52 am »
Wielkie dzięki...Skończą sią oszustwa mojego brata, który uparcie twierdził, że jak wardancerzy biegną na jezzaila i w następnej turze mają ich na szarży to on się może odwrócić i skitrać 8" do tyłu... Hail Orion !
ól to iluzja zmysłów. Rozpacz to iluzja umysłu.

Offline Lord Semi

Ruch w tył
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 29, 2006, 10:11:26 am »
hehe...akurat wardancerzy moga  :)  bo to skirmisz...a kazdy jadnostka ktora ma skirmish moze biegac w ktora strone chcesz i zawsze moze maszerowac...
-------------------------------"Klub Kult"-------------------------------
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.

Offline qwer

Ruch w tył
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 29, 2006, 04:20:04 pm »
a jezzaile to tez skirmisz ;-)
size=8]oczywiscie wszystko jest imho..... :-)[/size]


Offline Zox

Ruch w tył
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 01, 2006, 09:37:47 am »
Cytat: "czreq"
ale ruch jako taki do tyłu nie jest dozwolony... znaczy na wstecznym ;)


A co za różnica?
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]

Offline czreq

Ruch w tył
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 01, 2006, 10:46:30 am »
Cytat: "Zox"
Cytat: "czreq"
ale ruch jako taki do tyłu nie jest dozwolony... znaczy na wstecznym ;)


A co za różnica?


pewnie tak z 4-5 cali ;]

A tak serio to było pytanie:
Cytuj

Czy jednostka (regiment) może cofać się bez odwracania?

to odpowiedziałem.

Offline Zox

Ruch w tył
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 01, 2006, 10:53:04 am »
Aha, myślałem że chodzi o co innego :)

Cytat: "arahain"
Może to zabrzmi dziwnie, ale naprawdę nie znalazłem nic co zezwalałoby na taki manewr, ale też nic co by go zabraniało. Chodzi mianowicie o ruch w tył.


No to chyba źle czytałeś. Nawet w tych uproszczonych zasadach jest ile ruchu się poświęca żeby się ruszyć do tyłu  :roll:

(to jak pytanie w innym topicu "czy mogę szarżować na swoją jednostkę, bo zrobie overruna i wpadne w wroga" - no bo przecież nic nie zabrania...)
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]

 

anything