chlopak-z-M
Młodszy Terminator

|
 |
« Odpowiedz #345 : Październik 13, 2009, 10:53:33 » |
|
A kiedy będzie relacja? "Jak się napisze, dokona korekty, wrzuci na stronę itd."  Dołączę się do pytania: kiedy będzie relacja?
|
|
|
|
|
|
bierz co chcesz i płać za to"
|
|
|
|
Jarek Obważanek
|
 |
« Odpowiedz #346 : Październik 13, 2009, 11:16:07 » |
|
Tudej. Przepraszam za zwłokę.
|
|
|
|
|
|
WRAK.PL - Komiksowa Agencja Prasowa
|
|
|
|
|
|
badday
|
 |
« Odpowiedz #348 : Listopad 07, 2009, 09:38:31 » |
|
Na targach, o których pisałem powyżej, uciąłem sobie miłą pogawędkę z A.Rabendą na temat przyszłych planów wydawniczych Postu.
"Kot rabina" zbiorczy 3 i 4 oraz jednocześnie wznowienie 1 i 2. Pierwszy kwartał lub pierwsza połowa : ) 2010. A.Rabenda mówił, że wydadzą integrala, aby "wreszcie skończyć Kota Rabina", a mnie teraz dopiero olśniło , że chyba "Kotów" jest wydanych już 5 części we Francji. Czy od 1-4 to osobna całość?
"Maus" w twardej powinien być na WSK (luty/marzec 2010)
"V jak Vendetta" zbiorczy w twardej - tu cytuję: "większy problem", powinien być w 2010 ale są ,,pewne kłopoty".
"Nage Libre" - ukaże się podczas ogłoszenia kolejnego laureata Nagrody dla najlepszego komiksu francuskojęzycznego Festiwalu w Angouleme: Polski Wybór 2009 - czyli koniec lutego 2010. A.R. wyjął z torby i pokazał mi oryginał - zapowiada się ciekawie, choć ja z francuskim nie jestem za pan brat: )
Lupus 2 powoli się kończy, tzn. jeszcze jest sporo ale z wszystkich czterech części tego zaczyna chyba najbardziej brakować.
Kolejnym tomem Corto będzie "Złoty dom w Samarkandzie" - jest szansa na wydanie go pod koniec listopada/początek grudnia 2009.
Spiegelman ,,Breakdown" - w tłumaczeniu, do tego, chcą to zrobić porządnie graficznie a ,,rzecz jest bardzo wymagająca" -więc 2010 ale bez konkretniejszych terminów.
Inne wydawnictwa : Egmont olał totalnie komiksy. Przywiózł tylko nowego Asterixa. Nie mieli żadnego pakietu, ani nawet nowego LL czy Baby Blues.
Kot Simon z W.A.B-u dość dobrze zareklamowany na stoisku.
Fistaszki 1 - nakład wyczerpany - cytat: ,,gdzieś jeszcze można wyłowić w księgarniach i internecie, bo to było wydanie limitowane" część 3 - I połowa 2010, część 4 - II połowa 2010.
Ongrys ma przecenę ok.25%. Na tym samym stoisku są też m.in. "Epizody z Auschwitz" (20zł)
Znak - Nie mogłem się dopatrzeć "Małego Księcia" Sfara - ale może gdzieś leżał. Na pewno nie był wyeksponowany wśród innych nowości.
Więcej komiksów nie widziałem, co nie znaczy, że więcej nie było:)
Ogólnie, targi jednak znacznie skromniejsze niż rok temu. A chodzę regularnie od jednej z pierwszych edycji. Mniej wydawnictw (brak Prószyńskiego i S-ki, Zysku i S-ki czy Muzy) te co były, miały dużo uboższą ofertę wydawniczą niż w poprzednich latach. Rabaty też nie powalające (choć można się jak zwykle targować przy większych zakupach), w dobie księgarń internetowych nie wytrzymujące konkurencji. Prawie same nowości, a i z tych wielu zapowiadanych książek nie zdążono wydać na targi. Boksy były dużo mniejsze niż rok temu - np. PWN. Autorów z zagranicy można było policzyć na palcach jednej ręki. Obsługa w niektórych miejscach raczej zniechęcała (opieszałością i "tumiwisizmem") do zakupu niż próbowała do niego zachęcić. Ale mimo wszystko, na targi, jak zawsze zresztą, wybrać się warto. Czytelnicy dopisali. Tłumy były ogromne.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2009, 09:46:06 wysłane przez badday »
|
|
|
|
|
|
ramirez82
|
 |
« Odpowiedz #349 : Listopad 07, 2009, 11:21:31 » |
|
Ale Kot Rabina 1 i 2 wznowienie normalne? Tak jak pierwsze wydanie?
Fajnie że planują w końcu wydać resztę Kota Rabina, bo to zbyt długo się wlecze.
I bardzo dobra wiadomość o Fistaszkach. 2 tomy Fistaszków rocznie by się przydało.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
badday
|
 |
« Odpowiedz #350 : Listopad 07, 2009, 11:26:20 » |
|
Ale Kot Rabina 1 i 2 wznowienie normalne? Tak jak pierwsze wydanie?
Fajnie że planują w końcu wydać resztę Kota Rabina, bo to zbyt długo się wlecze.
I bardzo dobra wiadomość o Fistaszkach. 2 tomy Fistaszków rocznie by się przydało.
No wynika z tego, że tak samo wydane. Po prostu dodruk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xionc
|
 |
« Odpowiedz #351 : Listopad 08, 2009, 09:29:05 » |
|
"Kot rabina" zbiorczy 3 i 4 oraz jednocześnie wznowienie 1 i 2. Pierwszy kwartał lub pierwsza połowa : ) 2010. A.Rabenda mówił, że wydadzą integrala, aby "wreszcie skończyć Kota Rabina", a mnie teraz dopiero olśniło , że chyba "Kotów" jest wydanych już 5 części we Francji. Czy od 1-4 to osobna całość?
"Nage Libre" - ukaże się podczas ogłoszenia kolejnego laureata Nagrody dla najlepszego komiksu francuskojęzycznego Festiwalu w Angouleme: Polski Wybór 2009 - czyli koniec lutego 2010. A.R. wyjął z torby i pokazał mi oryginał - zapowiada się ciekawie, choć ja z francuskim nie jestem za pan brat: )
Spiegelman ,,Breakdown" - w tłumaczeniu, do tego, chcą to zrobić porządnie graficznie a ,,rzecz jest bardzo wymagająca" -więc 2010 ale bez konkretniejszych terminów.
5 Kot Rabina to inaczej wydany komiks, 80 stron. Nage Libre chetnie kupie, ale jeszcze chetniej Les damnés de Nanterre. Breakdown tez chetnie kupie. dobre zapowiedzi.
|
|
|
|
|
|
Bosnian Serbs were recalcitrant. The European Union flinched.
|
|
|
|
4-staczterdzieściicztery
|
 |
« Odpowiedz #352 : Luty 08, 2010, 07:28:14 » |
|
Dostałem dzisiaj ulotkę reklamująca premierę komiksu Sébastiena Chrisostome' a "Pod Prąd" która odbędzie się równocześnie z ogłoszeniem "NAGRODA DLA NAJLEPSZEGO FRANCUSKOJĘZYCZNEGO KOMIKSU FESTIWALU W ANGOULEME : POLSKI WYBÓR 2010".
Sobota, 13 luty, godz. 12.00, Śródmiejski Ośrodek Kultury, ul. Mikołajska 2, sala 17, II piętro. Kraków, naturalnie. Prowadzenie: Adam Gawęda.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 09:20:13 wysłane przez 4-staczterdzieściicztery »
|
|
"Życie to banda włóczących się razem komórek, mających wspólny cel."
|
|
|
|
Julek_
|
 |
« Odpowiedz #353 : Luty 08, 2010, 08:21:39 » |
|
Wreszcie, anguolemowskie spotkanie nie odbędzie się w Walentynki i będę mógł wpaść.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kingpin
|
 |
« Odpowiedz #354 : Luty 08, 2010, 09:08:28 » |
|
Prowadzenie: Adam Gawęda
popraw proszę
|
|
|
|
|
|
Królewska Szpilka / UWAGA! TEN POST JEST NA TEMAT, PROSZĘ GO NIE USUWAĆ!!!!!!
|
|
|
|
4-staczterdzieściicztery
|
 |
« Odpowiedz #355 : Luty 08, 2010, 09:19:41 » |
|
Prowadzenie: Adam Gawęda popraw proszę Bardzo proszę, to niezamierzona literówka.
|
|
|
|
|
|
"Życie to banda włóczących się razem komórek, mających wspólny cel."
|
|
|
|
Kingpin
|
 |
« Odpowiedz #356 : Luty 08, 2010, 09:32:05 » |
|
Bardzo proszę, to niezamierzona literówka.
Wiem, bywa, ale raziło mnie 
|
|
|
|
|
|
Królewska Szpilka / UWAGA! TEN POST JEST NA TEMAT, PROSZĘ GO NIE USUWAĆ!!!!!!
|
|
|
|
wujekmaciej
|
 |
« Odpowiedz #357 : Luty 09, 2010, 10:23:46 » |
|
parę dni temu pojawiła się aktualizacja w zapowiedziach Postu - kolejny tom Corto Maltese ma mieć premierę 15 lutego. może wyjdzie razem z Pod Prąd. byłoby zaj*biście http://post.krakow.pl/store.php?md=zapowiedz&cmd=more&id=50
|
|
|
|
|
|
kilogramy cany do Hawany przemycamy, czyli b*ngo tu, bo*go tam, bon*o tu i tam...
|
|
|
|
xionc
|
 |
« Odpowiedz #358 : Luty 09, 2010, 11:04:30 » |
|
To ja bym wzial oba, ale skoro nie ma na stronie, to niestety watpie...
|
|
|
|
|
|
Bosnian Serbs were recalcitrant. The European Union flinched.
|
|
|
|
wilk
|
 |
« Odpowiedz #359 : Luty 09, 2010, 11:33:46 » |
|
Ja już przestałem niestety wierzyć w zapowiedzi Postu. I to te na ich stronie. Już tyle razy tego Corto zapowiadali, że uwierzę jak go zobaczę w jakimś sklepie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|